TV- og internettdistributøren Telia Norge har gjort opp status for TV-året 2020 og selskapets direktør for privatmarked i Norge, Pål Rune Kaalen, sier «bruken var rekordhøy».

- Det er ingen tvil om at 2020 var et spesielt år med flere store og dramatiske hendelser. For mange av våre kunder ble TV-en et viktig medium, både for å følge med på nyhetsbildet, men også for å se på underholdning gjennom strømmetjenester og filmer, sier Kaalen.

Les også: Telia varsler offensive TV-planer i Norge - ny TV 2-avtale kan bli avgjørende

Telia Play er navnet på Telias nye TV-tilbud og selskapets rundt 500.000 TV-kunder har fått tilgang til den nye, lilla TV-appen og telekomselskapets nye strømmeunivers.

- Vi jobber hele tiden for at Telia Play skal være Norges mest fleksible og innholdsrike TV- og strømmetjeneste, og derfor er det veldig hyggelig å se at bruken i fjor var rekordhøy, sier han.

Økte med 50 prosent
Noe av det som dro veksten var foruten den amerikanske valgdagen i november og tiden rett etter lockdown i Norge i midten av mars.

- Vi ser at bruken begynte å normalisere seg igjen i mai før den igjen begynte å øke i ukene som ledet opp til det amerikanske presidentvalget 3. november. Den uken var det svært mange som brukte Telia Play og fulgte med på nyhetsbildet, og vi så en økning i seertiden på 23 prosent, sier Kaalen.

- Hvor mange er det som ser på Telia Play-appen?

- Vi går dessverre ikke ut med brukertall, men andelen Telia-kunder som tar i bruk Telia Play øker måned for måned og i 2020 samlet var veksten på hele 50 prosent, sier Kaalen.

Telia Play-innholdet kan sees på ulike plattformer og skjermer, men det er fortsatt TV som står for størstedelen av seeingen, opplyser Telia.

HBO og C More på strømme-toppen
Telias sier videre i en melding at deres kunder gjennom hele 2020 har vært hyppige brukere av strømmetjenestene og leiefilmene som finnes på Telia Play. Blant strømmetjenestene er det HBO Nordic, C More og Viaplay som har vært de mest populære tjenestene.

På filmsiden finner en henholdsvis «Joker» med Joaquin Phoenix i hovedrollen, krigsdramaet «1917» og filmen «Once Upon A Time In Hollywood» på topplisten.

- Med Telia Play kan du enkelt lage din personlige TV- og strømmepakke, og vi ser at kundene aktivt setter sammen sine egne pakker for å sikre seg det innholdet de liker aller mest, sier Kaalen.

Kaalen lover mer trykk i 2021.

- I fjor lanserte vi også IMBD-rating og tematiske samlinger på plattformen som gjør det enklere å finne relevant og spennende innhold. Nå gleder vi oss til TV-året 2021, med masse nytt innhold og enda bedre brukeropplevelser, sier Kaalen.

- Hva mer kan vi vente oss fra Telias strømmeapp i 2021?

- Når det gjelder 2021 ser vi frem til et spennende år med mye tøff konkurranse, hvor vi skal gjøre Norges mest fleksible og innholdsrike TV- og strømmetjeneste enda bedre for våre mange kunder – både når det kommer til innhold og personlige og enkle brukeropplevelser, sier han.

Tidligere denne kunne eieren, den svenske telekomgiganten Telia Company, komme med et resultatvarsel der de fortalte at selskapet tar en nedskrivning på 7,8 milliarder svenske kroner i fjerde kvartal.

Les også: Skal bruke 800 millioner på å slå Telia sammen med Get og Bonnier