Nordic Entertainment Group kunngjør i dag at de skriver ned verdien på produksjonsselskapene de har til salgs med 900 millioner svenske kroner, eller drøye 920 millioner norske kroner.

Nedskrivingen vil komme til syne i rapporten for fjorårets fjerde kvartal, og kommer som en følge av koronapandemien og utsettelsen av flere produksjoner som følge av den, skriver selskapet i en pressemelding.

Det er nå ett år siden Nent Group la store deler av produksjonsvirksomheten sin på markedet for å rendyrke satsingen på selskaper som produserer dramaserier for Viaplay. Det innebærer et salg av norske selskaper som Monster, Strix, Playroom, Novemberfilm og Rakett, i tillegg til Baluba, Moskito, Strong Productions, Production House, Splay One, One Big Happy Family og Grillifilms.

Foreløpig er det ikke funnet noen kjøper.

- Salget av majoriteten av vår Studio-virksomhet er et viktig skritt i å optimalisere vår portefølje for å støtte opp under konsernets strategi om å fokusere på ekspansjonen av vår strømmetjeneste Viaplay, sier konsernsjef Anders Jensen i en pressemelding.

Han sier videre at prosessen er godt i gang, og at tilbakemeldingene fra markedet er på nivå med forventningene.