Den nye sesongen av «Mesternes Mester» hadde premiere på NRK1 fredag kveld. Programmet som for første gang ble sendt i 2009, har blitt en seerfavoritt på NRK. Forrige sesong ble sett av nesten 1,3 millioner seere i snitt per episode.

Nå har over 1,4 millioner seere har sett de to første episodene den nye sesongen av «Mesternes Mester». Seerandelen var på godt og vel 70 prosent.

- Vanvittige tall
- Dette er rett og slett helt vanvittige tall, sier NRKs prosjektredaktør for Mesternes mester, Pia Basberg i en pressemelding.

– Jeg er så glad og takknemlig for at vi sammen med Rubicon TV og årets fantastiske deltakere har greid å lage et program som folk fortsetter å elske. Det var ingen selvfølge i den situasjonen vi sto i da planene måtte kastes om på grunn av pandemien. Nå er det bare å glede seg til fortsettelsen, sier Basberg. 

Slår fjorårets premiere-tall
Helgens tall viser at 1.096.000 valgte å se første episode direkte, og 249.000 har så langt sett episoden i NRK TV. Tallene for andre episode er 1.061.000 på den lineære direktesendingen og 241.000 i NRK TV. Når opptaks- og repriseseing legges til, er tallene så langt totalt 1.403.000 og 1.445.000 seere.

Fjorårets sesongpremiere hadde 999.000 seere og var det mest populære programmet på TV helgen det ble sendt. Forrige sesong hadde på denne tiden i fjor blitt sett av litt over 1.3 millioner seere hvis en legger sammen lineære tall med tall fra NRK TV.

- Mesternes Mester fortsetter å være et svært godt sett program. Det er ikke en selvfølge at en programserie som er i sin 12. sesong skal fortsette å levere på dette nivået. En markedsandel på over 70 prosent er meget sterkt, sier medieanalytiker i NRK, Marcus Fredheim

Nye deltagere
Sesong tolv er for første gang i NRK-programmets historie innspilt i Norge som en følge av korona-pandemien. Innspillingen ble gjennomført i Arendal og omegn i september. Dag Erik Pedersen har vært programleder i samtlige sesonger, og det er han også i år. I år har Pedersen med seg blant annet Aksel Lund Svindal og Øystein Pettersen som deltagere. 

Se oversikt over alle deltagerne i «Mesternes Mester» her:

Aksel Lund Svindal (37), alpint
Cecilie Leganger (45), håndball
Johann Olav Koss (51), skøyter
Øystein Pettersen (37), langrenn
Linda Medalen (55), fotball
Håvard Tvedten (42), håndball
Anne Margrethe Hausken Nordberg (44), orientering
Magnus Midtbø (31), klatring
Synnøve Solemdal (31), skiskyting
Genette Våge (22), motocross

«Mesternes Mester» produseres av Rubicon TV for NRK.