Medietilsynet har gjennomført en ny kontroll av programmer med produktplassering for å undersøke om programmene er merket tydelig, slik at seerne enkelt kan skille mellom redaksjonelt innhold og reklame.

Medietilsynet har sett på program med produktplassering hos TV 2, TVNorge og Matkanalen og fant bare to mindre regelbrudd. Det melder Medietilsynet i en pressemelding onsdag morgen.

- Resultatet viser at tv-kanalene jevnt over er flinke til å merke program med produktplassering i tråd med regelverket, sier Hanne Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

I kontrollen valgte Medietilsynet å prioritere utvalgte episoder fra serier med produktplassering og mange seere. Program som Farmen, Skal vi danse, Masterchef Norge, 71 grader nord og Jakten på kjærligheten er blant de Medietilsynet har undersøkt.

- Vi fant et par små feil hos TV 2 og Matkanalen, som er blitt påpekt i direkte dialog med de to kanalene. TVNorge hadde god merking i alle de kontrollerte programmene. Det er viktig at program med produktplassering blir merket tydelig, slik at seerne enkelt kan skille mellom redaksjonelt innhold og reklame, sier Sekkelsten.

Hos TV 2 var ikke produktplasseringen merket etter andre reklamepause i en episode av «Jakten på kjærligheten», sendt første gang 16. november i fjor. Hos Matkanalen var ikke produktplasseringen merket i slutten av programmet «Progressiv Thai med Terje Ommundsen», som blant annet ble sendt 14. november 2020.