Tirsdag kveld sendte NRK1 en ny runde av «Debatten» klokken 21:20. Episoden kalt «Vaksinen kommer, men hjelper det?» diskutere hvorvidt koronatiltakene kan fjernes etter at de mest sårbare har blitt vaksinert, og hadde blant annet Minerva-redaktør Nils August Andresen, overlege Preben Aavitsland, assisterende direktør i Helsedirektoratet Espen Nakstad og direktør ved Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg som gjester.

Gårsdagens sending ble fulgt av 558.000 seere lineært. Det gjør programmet til den mest fulgte sendingen av «Debatten» siden april i fjor. Samtidig hadde gårsdagens episode en markedsandel på 48.8 prosent. Noe som vil si at nesten halvparten av alle som så på TV halv ti tirsdag kveld fulgte programmet.

- Det er klart det er gøy. Det er gøy at et program som «Debatten» kan samle så mange seere. Jeg ser på det som en tillitserklæring til gjestene vi hadde i går spesielt, sier programleder Fredrik Solvang til Kampanje.

- Vi har få fordommer
På spørsmål om hvorfor «Debatten» fortsetter å samle så mange seere uke etter uke, svarer programlederen følgende:

- Jeg tror det er en veldig spesiell situasjon nå når folk må være hjemme, og da ser man gjerne TV, men utover det tror jeg formelen vi treffer med er at vi søker veldig bredt. Vi har veldig få fordommer. Ingen er i utgangspunktet utestengt fra våre sendinger. Vi følger nyhetsbildet slavisk og er dermed kanskje relevante to ganger i uka. Også lar vi vanlige folk få møte maktmennesker, det kan gjerne være forsømte stemmer. Så jeg tror det er noe av årsaken hvis jeg skal prøve å analysere hva vi gjør. Også tror jeg det at vi er direkte kan spille en rolle, sier Solvang og legger til at han har allergi mot utenomsnakk og svada.

- Hvilke tilbakemeldinger får dere fra seerne med tanke på dekningen av koronatiltakene, mener de «Debatten» er for kritisk eller ikke kritisk nok?

- Mitt inntrykk er at vi ikke tilfredsstiller noen av leirene, faktisk. Det tolker jeg som et tegn på at vi har vist at vi har skjønt landskapet. Jeg har virkelig fått kjeft både for å ha hatt Gunhild Nyborg tilstede, men også vaksineskeptikere, sier Solvang.

Koronasendinger på topp
Kampanje har fått tilsendt en oversikt over de ti mest sette «Debatten»-sendingene i 2020 og 2021, rangert etter lineære seertall. De fem mest fulgte sendingene handler alle om koronakrisen. Gårsdagens sending havner på en syvende plass med 558.000 seere. Programmet sendt 17. mars 2020, kalt «Korona - Er tiltakene strenge nok?», ligger øverst med 678.000 lineære seere.

- «Debatten» hadde en av sine meste sette sendinger i går. Det viser at folket fortsatt er interessert i siste nytt og ønsker å holde seg oppdatert om koronasituasjonen og diskusjonene rundt, også i 2021, sier Marcus Fredheim i NRK Analyse til Kampanje. 

Les også: Dagsrevyen har økt med nesten 100.000 seere i 2020