Mandag 1. februar er Harald Rønneberg tilbake på TV 2, over to og et halvt år etter at han og makker Thomas Numme satte punktum for 15 år med «Senkveld». Denne gangen står han på egne bein med «Helt Harald».

- Har du savnet å være på skjermen?

-  Jeg vil si jeg har gledet meg til å lage TV igjen. Det har vært veldig deilig å være «av» i en periode. «Senkveld» var et fantastisk eventyr som rullet og gikk med høyt aktivitetsnivå og eksponeringsnivå. Det var veldig deilig å ta en liten pause og kjenne på sulten igjen, sier Rønneberg til Kampanje.

Men selv om det er nesten tre år siden Rønneberg sist var å se på skjermen, har han altså ikke tatt seg en ekstra lang ferie.

- Jeg har i aller høyeste grad jobbet. Det har gått ut på å finne ut av hva det neste er man skal gjøre sammen med TV 2, og kvalitetssikre det. Jeg er også styreleder i Plan-B (produksjonsselskapet bak «Helt Harald», red. anm.) og er veldig aktiv i selskapet vårt, som har en spennende utvikling. Jeg har vært enda mer pappa, og jeg har til og med rukket å bygge noen hytter oppe i Uvdal. Jeg har virkelig fått brukt begge hjernehalvdeler.

Måtte ta korona-pause
Nå har han laget prosjektet han alltid har drømt om, men det har ikke kommet av seg selv.

- Det har tatt så lang tid, herregud, sier Rønneberg.

Og det er selvfølgelig koronapandemien som har forsinket produksjonen av «Helt Harald». Rønneberg og Plan-B rakk nemlig bare én innspillingsdag før Norge stoppet opp i mars i fjor.

- En del planer måtte endres, vi skulle ha noen utenlandsopptak som vi måtte skrinlegge, og vi må som alle andre ta hensyn til smittevern. Men folka våre i Plan-B har gjort en helt formidabel jobb med å manøvrere et sånt prosjekt under sånne omstendigheter. Jeg vil påstå at pandemien har gjort programmet bedre.

- På hvilken måte?

- I stedet for å dra til Las Vegas med Kygo, så blir det mye nærere og ekte TV å besøke han i hans nye hjem i Bergen. Det har blitt tettere på enn det hadde vært med den opprinnelige planen.

- Fryktet du noen gang at hele prosjektet skulle gå i vasken?

- Nei, det har jeg aldri vært redd for, for både TV 2 og Plan-B har jobbet veldig godt sammen og alle har vært opptatt av at dette prosjektet skulle realiseres. Vi lever i finne løsninger-bransjen, så det var aldri noen fare.

Les også: Bruker 800 millioner på norsk innhold - dette skal TV 2s underholdningssjef kjøper mer og mindre av

- Har fått ufortjent mye pes
I «Helt Harald» lover Rønneberg «stunt og galskap», men også at TV-seerne skal bli ekstra godt kjent med et knippe kjendiser som alle har én ting til felles, og det er at de har lykkes godt i det de driver med «uten å bli idioter på veien», som han sier det. De er Kygo, Aksel Lund Svindal, prinsesse Märtha Louise, Solveig Kloppen, Marcus og Martinus, Jan Thomas, Else Kåss Furuseth og Julie Bergan

- Det var utrolig gøy at en så spennende og herlig gjeng vil være med meg på dette, sier Rønneberg.

- Hvordan har du fått dem med?

- Jeg fortalte dem hva prosjektet var, at jeg synes de er bra folk, at vi skal lage god og inspirerende TV, og hvis jeg måtte overtale dem, så hadde de ikke lyst nok.

Det gjelder også prinsesse Märtha Louise.

- Jeg tar det som en tillitserklæring til Plan-B og meg at de sa ja. Tillit til at vi behandler nære og gode samtaler på en ordentlig måte, og at vi står for det vi sier. Det er jo for eksempel gøy å få med prinsessa av Norge på et offisielt Guinness verdensrekordforsøk. Og i hennes tilfelle synes jeg hun har fått altfor mye ufortjent pes i det siste. Man kan være enig eller uenig i livsvalg, men jeg synes det er råkult av henne at hun tar sine valg og står for dem. Der har mange noen å lære.

- Får vist en ny side
Harald Rønneberg ble for alvor kjent for norske seere som programleder for «Idol» i 2003, også da med Thomas Numme ved sin side. Samme år hadde de sin første «Senkveld»-sending.

- Hva er forskjellen på å lage TV i dag og da dere startet med «Senkveld»?

- Da ukas «Senkveld« var ferdig så var leveransen gjort og vi så fremover. Nå skal TV-program leve mye lengre på flere plattformer. Det handler fortsatt om det ene TV-programmet, og vår filosofi er at hvis det funker skikkelig bra lineært, så har det digital tiltrekning, men man jobber på en annen måte i den forstand at man tenker at innholdet skal være mer tidløst. TV-programmene skal ha lengre levetid og det er et helt annet fokus på hvordan man jobber med digitale flater.

- Det handler om å lage TV som skiller seg ut, mener TV 2-profilen.

- Det er derfor vi kjører vannski bak Danskebåten!

- Er du nervøs for mottakelsen?

- Det er klart jeg er spent på mottakelsen, herregud. Jeg elsket å lage TV med Thomas, og det skal jeg gjøre mer av, men det har vært utrolig spennende å stå for hele leveranseoppdraget selv og lede samtaler med til tider nær og sårbar tematikk. Der får jeg vist en ny side av meg, og jeg håper at seerne synes det er litt kult at jeg også kan sitte å holde en god samtale i gang uten å vitse hvert tredje sekund.

Planlegger «gjenforening»
At det etter hvert også blir en gjenforening med Thomas Numme på TV 2, har ligget i kortene hele tiden, forteller Rønneberg.

- Det handler bare om å finne riktig idé og timing. Vi har noe spennende på gang, men det ligger litt lengre frem i tid.

Som trofast TV 2-profil og eier og styreleder i produksjonsselskapet Plan-B, er Rønneberg begeistret for den nye strategien mediehuset la frem tidligere forrige uke.

- Jeg elsker den fremoverlente, uredde strategien. Jeg tror det farligste man kan gjøre de neste årene er å «safe», jeg heier veldig på at man har lyst til å prøve og feile enda mer. 

- Og logoen?

- Jeg synes logoen er kul også, jeg. Den var litt sprek og kler strategien. De skal tørre å gjøre noe ikke alle er enige i hele tiden. Et friskt pust!

Les mer: Vraker nesten 30 år gammel logo - slik skal «nye» TV 2 se ut