Lørdag var det Stian «Staysman» Thorbjørnsen sin dag i «Hver gang vi møtes», og TV-seerne ble servert nye versjoner av noen av hans største hits fra artister som Maria Mena; Hkeem og Hanne Krogh. Det gikk rett hjem hos seerne og nå har alle låtene fra programmet plassert seg på den norske topp 50-listen til Spotify. Maria Menas versjon av «Trenger en mann», «I Need a Man», ligger helt oppe på andreplass i skrivende stund, kun slått av fenomenet Olivia Rodrigo.

I skrivende stund er det «Jeg vil ikke se deg med han», som er Arne Hurlens versjon av Maria Menas låt «I Don’t Wanna See You With Her», som er sesongens mest strømemde låt med nesten 390.000 avspillinger, mens «I Need a Man» fra lørdagens episode er strømmet 217.000 ganger. 

Dette er de største strømmetallene «Hver gang vi møtes» har opplevd på så kort tid, etter det Kampanje forstår.

- Det er utrolig gøy. Jeg tror ikke vi har hatt en sånn suksess siden Vinni i første sesong. Det er en stor takk til musikkprodusent Jørn Dahl og bandet, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 til Kampanje.

Les også: Seervekst for «Hver gang vi møtes» - topper TV 2-helgen

Danker ut MGP-vinnerlåt
Til sammenligning er ingen av låtene fra andre delfinale i Melodi Grand Prix på den norske topp 50-lista på Spotify i skrivende stund. Bare Tix, som opptrådte i den første delfinalen med «Ut av mørket» er representert på fjerdeplass.

Raylee, som gikk til topps med låten «Hero», er foreløpig strømmet nesten 120.000 ganger på Spotify.

- Er det ekstra gøy å slå Melodi Grand Prix?

- Nei, jeg vil ikke si det. Jeg bryr meg mest om «Hver gang vi møtes» og jeg vil si at dette er en seier for norsk artister som tør å samarbeide med kolleger som de ikke åpenbart er på hjemmearenaen til, sier Haldorsen.

Prosjektleder for Melodi Grand Prix, Stig Karlsen, mener det er for tidlig å kåre en vinner i strømmekampen.

- MGP er en reise for låter og artister som pågår over mange uker. Allerede har fire av av elleve låter gått inn på topplista, med TIX helt oppe på andreplass. Vi erfarer ellers at populæriteten til låtene øker rundt finaletidspunktet og i tiden etter. MGP er en stor og viktig plattform for ny norsk musikk, og hvert år skapes det nye stjerner og hits gjennom MGP, skriver han i en tekstmelding til Kampanje.

- Forstår det ikke helt
Maria Mena selv er overrasket over responsen på coverversjonen hun opptrådte med i lørdagens program.

- Veldig overraskende! Men også veldig gøy! Jeg forstår fortsatt ikke helt hva folk kicker på, men det gjør jeg aldri, skriver hun i en e-post til Kampanje.

- Hvorfor tror du akkurat denne låten og versjonen har gått rett hjem hos folk?

- Nå stoppet nettopp en ung pike meg på gata og sa «du eide det sånn». Hva enn det betyr, så tror jeg det var det!

- Sitter ikke igjen med en stor del av kaken
Strømmesuksessen er ingen stor inntektskilde for TV 2, forteller programredaktør Kathrine Haldorsen.

- TV 2 sitter ikke igjen med en stor del av kaken her. For oss er det viktig at folk ser på dette. Vårt hovedanliggende er at vi samler et publikum på strømme-TV og lineær-TV.

Leder av Sony Music Norway, Lena Midtveidt, som har «Hver gang vi møtes»-artistene Maria Mena, Hkeem og Stian «Staysman» Thorbjørnsen, i stallen, vil ikke kommentere inntektene fra programmet.

- Vi kommenterer av prinsipp ikke verken inntekter eller kontrakter, men dette er uansett en gledelig oppsving for programmet og musikken, sier hun til Kampanje.

Hun er ikke overrasket over strømmetallene.

- Jeg vet ikke hvorfor, men personlig så har jeg sjelden hatt så store forventninger til serien som i år. Selvfølgelig fordi tre av våre største artister er med, og jeg kjenner dem og vet hvilken formidlingsevnen de har. Da kjentes det ut som om det kunne bli magisk. Det ligger mye erfaring og sterke historier der. Og så tolkes låtene så imponerende flott av samtlige, sier hun.

Når ikke opp:

Raylees låt «Hero» stakk av med flest stemmer under lørdagens delfinale i Melodi Grand Prix, men den befinner seg i skrivende stund ikke på Spotifys toppliste, som oppdateres daglig. Her fra sceneshowet på lørdag. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK