I fjor høst ble det kjent at Discovery legger innspillingen av neste sesong av «Ex on the Beach» til fjellet. «Ex on the Beach - Afterski» skal ha premiere i løpet av vinteren og da vil samba-dates og snorkling byttes ut med hundekjøring og heite sauna-dates, ifølge en pressemelding Discovery sendte ut i oktober. Bakgrunnen for avgjørelsen er reiserestriksjoner og koronasituasjonen.

Les også: Flytter Ex on the Beach til fjellet

Nå reagerer Pål Terje Rørby, ordfører i Hemsedal kommune, på at innspillingen av «Ex on the Beach» er lagt til Hemsedal, og mener kommuninen ikke skal ha fått beskjed om var hva slags serie det er som skal spilles inn i deres hjemkommune. Det melder Nettavisen og avisen Hallingdølen.

Ordføreren sier til Nettavisen at de som ble kontaktet for et mulig samarbeid ikke ble fortalt hva slags serie det var snakk om. Han mener flere føler seg lurt av produksjonsselskapet bak, Rubicon.

– Rubicon har, slik vi opplever det, ikke spilt med åpne kort om hva slags program det er snakk om. Verken overfor kommunen, Hemsedal Turisttrafikklag (HTTL) eller lokale leverandører. Det har vi reagert på, sier Rørby til Nettavisen.

Nettavisen skriver videre at produksjonsselskapet ifølge Rørby tok kontakt over telefonen og fremstilte serien de skulle spille som «en koselig dating-serie».

Les også: Ex on the Beach-produsent slår opp med Rubicon - går til tidligere konkurrent

Presseansvarlig for «Ex on the Beach», Ola Magnus Svihus i Discovery, sier at produksjonen har hatt kontakt med både kommunen og næringslivet hele veien.

– På det tidspunktet var det ikke bestemt hva programmet skulle hete. Sjangeren som vi oppga til alle samarbeidspartnere gir en klar pekepinn på hva vi lager. Produksjonen har hatt kontakt med både kommunen og næringslivet hele veien, blant annet har vi gjentatte ganger prøvd å få til et møte med ordføreren uten å lykkes, sier Svihus til Hallingdølen og Nettavisen.

I slutten av november skal ordfører Rørby ha fått en invitasjon til et møte med Discovery. Ifølge presseansvarlig i Discovery kunne ikke ordføreren møte.

Les også: Ex on the Beach-stjerne fronter ny DNB-kampanje