I mai 2018 takket Harald Rønneberg og Thomas Numme for seg i «Senkveld» på TV 2. Nå er førstnevnte tilbake med «Helt Harald» på samme kanal.

- Drømmen var å komme tilbake med en serie som får seerne til å le og kose seg og samtidig bli inspirert til å prøve noe nytt og spennende, sier Harald Rønneberg i en pressemelding.

I det nye programmet har han fått med seg kjendiser til å gjennomføre en utfordring Rønneberg har drømt om å gjøre lenge. 

- Jeg mener at livet blir morsommere og bedre hvis vi tør å ta noen sjanser på veien. Mitt motto har alltid vært «det er begrensa hvor dritt det kan gå». Og det er faktisk veldig befriende å tenke på når jeg står overfor en stor eller liten utfordring. Som aldri før trenger vi alle noen morsomme øyeblikk og inspirasjon i hverdagen. Og jeg kunne ikke fått med meg en herligere og mer fascinerende gjeng til å prøve å gi seerne nettopp det.

I programserien møter vi Kygo, Aksel Lund Svindal, prinsesse Märtha Louise, Solveig Kloppen, Marcus og Martinus, Jan Thomas, Else Kåss Furuseth og Julie Bergan.

Programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 gleder seg til å få Rønneberg tilbake på skjermen.

- Helt fra starten, som programleder for i Idol i 2003, og til han satte punktum for Senkveld-æraen med makker Thomas Numme i mai 2018, har Harald Rønneberg vært en av de store publikumsfavorittene på norsk TV, sier hun.

- Vi er glade for at han nå kommer tilbake på TV 2-skjermen med «Helt Harald», et prosjekt som han selv er arkitekten bak. Her møter vi den Harald som vi alle er blitt så glade i gjennom hans lange TV-karriere, samtidig som han byr på nye sider av både seg selv og de kjente gjestene han har med seg i denne nye programserien, fortsetter hun.

«Helt Harald» har premiere 1. februar på TV 2.