I år inviterer Stiftelsen Gullruten – i samarbeid med Nordisk Film og TV og TV 2 – til årets store prisutdeling for norskprodusert innhold.

For andre år på rad skal utdelingen finne sted i Oslo, og i en melding lover Gullruten et glitrende TV-show som gjør stas på det beste som er laget av norsk tv-innhold i året som har gått.

Totalt skal det deles ut 44 priser, hvorav to er nye priser for Gullruten, og fem nye priser for Fagprisen.

Se de endringene i Gullruten-prisene nederst i saken. 

Styreleder i Gullruten, Åse Kringstad, sier at de vil iverata de lange og gode tradisjonene Gullruten representerer, men at de samtidig må tilpasse seg utviklingen i bransjen og gjøre nødvendige oppdateringer av kategoriene sine.

- I tillegg til de nye kategoriene har vi også sørget for gode klargjøringer i regelverket for dokumentarer, ved at vi åpner opp for at dokumentarer som har hatt førstegangsvisning på festivaler eller kino i forkant av premieren på TV og/eller nett, også kan melde seg på til Gullruten, så lenge premieren faller inn under året Gullruten gjelder for. Oppdateringene har vi gjort etter innspill fra bransjen, sier styreleder Kringstad.

- Har imponert det siste året
Leif Holst Jensen, leder av Fagpriskomitéen, sier at fagmiljøene virkelig har imponert det siste året, med krevende produksjonsforhold, hjemmekontor, smittevernsregler på location og i studioer og etterarbeid.

- Det har stilt krav til fleksibilitet, innovasjon og samarbeid på helt nye måter. Vi sa allerede i fjor at bransjen burde hatt innovasjonsprisen, og i år blir det forsterket. I forbindelse med endringer av prisutdelingen og fokus på å sikre bredde i utdelingen har Fagpriskomitéen utvidet antall priser, tydeliggjort noen, og innført kategorier som har vært etterspurt, sier Jensen.

Dette er de oppdaterte kategoriene for Gullruten:

  •   Beste nyhets- eller aktualitetsprogram
  •   Beste event eller sportsprogram

Gullruten åpner nå for følgende nye kategorier: 

  •   Beste rekvisitt
  •   Beste production design/scenografi
  •   Beste lysdesign
  •   Beste grafisk design
  •   Beste VFX