Under gårsdagens episode av NRK-programmet Debatten, «Har vi tatt for lett på Trump?», var Helge Lurås, redaktøren for det kontroversielle alternative nettstedet Resett, invitert til å debattere mot Rødt-politiker Mimir Kristjansson

Det har fått mange til å se rødt.

Kritikken haglet på Twitter, og blant kritikerne var både politikere og mediepersonligheter. 

Dagen etter at konspirasjonsfanatikerne gikk amok i USA får Resett taletid på #nrkdebatt Slik reklame kan knapt kjøpes. Akkurat nå som vi nesten glemte dem, skriver forfatter, skribent og journalist Linn Stalsberg.

- Hvorfor invitere uetterettelige, marginale rasister i utgangspunktet?, skriver tidligere Frp-politiker Trond Birkedal.

Debatten-programleder Fredrik Solvang var kjapt ute med å svare på kritikken på Twitter: 

Jeg forstår mange avskyr at Helge Lurås ble invitert til #nrkdebatt, jeg skjønner kritikken. Vi mente det var riktig å spørre hvorfor det fins mange Trump-tilhengere og stor mistro til pressen også i Norge. Når delsvaret er Resett, ble han invitert til konfrontasjon med @mimirk.

Les også: Nektes medlemskap i MBL: - De ser på Resett som en trussel

- Har funnet tilhold hos Resett
Solvang ønsker ikke å svare på kritikken når Kampanje kontakter ham.

- Jeg har sagt det jeg har på hjertet, skriver han i en SMS.

Når nyhetsredaktør Knut Magnus Berge kontaktes av Kampanje, svarer han at utgangspunktet for Debatten-sendingen var hvordan norsk offentlighet har håndtert fenomenet Donald Trump.

- Til å debattere det hadde vi invitert et bredt spekter av aktører i norsk offentlighet. Det er en kjensgjerning at svært mange norske Trump-tilhengere har funnet et tilhold hos Resett. Derfor mente vi det var riktig å konfrontere Resett etter det som skjedde i kongressen i USA på onsdag. Det gjorde vi, og vi satte Lurås under debatt med en representant for norsk venstreside, Mimir Kristjansson, sier Berge.

- Mener det var forsvarlig
- Fredrik Solvang skrev på Twitter at han forstår at mange «avskyr» at Helge Lurås ble invitert til «Debatten», og at han skjønner kritikken. Stiller du deg bak dette?

- Jeg er heller ikke overrasket over at mange reagerer, men jeg har forsøkt å gi utrykk for begrunnelsen vår. Vi mener det var forsvarlig i en slik kontekst, nemlig at mange av Trumps tilhengere har funnet tilhold hos Resett, sier Berge.

- Noen av kritikerne mente Lurås spredte konspirasjonsteorier i beste sendetid. Ble det gjort nok for å korrigere uttalelsene hans?

- Vi satte han under debatt med en av de skarpeste debattantene på norsk venstreside, og vi konfronterte ham fra studio. Det tenker jeg er måten en må håndtere ting som blir sagt løpende i en slik direktesending på, avslutter Berge. 

Les også: Knallsterk start på 2021 for Debatten: - En tillitserklæring