Den nye serien Broslo – en dokumentarserie på 16 episoder – har premiere 11. januar, skriver TV 2 i en melding.

Ifølge TV 2 handler historien om Nikko Gyllenhammar og Jonny Aaseth, «som har vinden i ryggen, som skaper ettertraktet kunst, elskes av både kidsa og etablissementet og møter åpne dører og høylytte «ja!» overalt.» 

- Vi gleder oss til å vise fram vår verden på TV 2 så folk kan se at det går an å følge drømmene sine og leve på en annerledes måte, sier Nikko og Jonny.

Broslo holder til i store lokaler ved flytårnet på tidligere Fornebu flyplass. Produksjonsselskapet Fremantle og TV 2 har fulgt gjengen høsten 2020 hvor de som resten av verden har følt hvordan korona-epidemien har blokkert kultur og sosiale arrangement. 

- Broslo er et kunstsamarbeid som oppstod helt organisk, vi har ingen offisiell kunstutdannelse, men begynte bare å lage store malerier og objekter sammen. Folk elsket det, og ville kjøpe tingene, og før vi visste ordet av det var vi kunstnere på fulltid!, forteller Nikko og Jonny.

Nikko kommer fra Oslo og har bakgrunn som bilmekaniker og arkitekt, men grafittimaler var det han var først. Jonny kommer fra Brummundal og hadde reist verden rundt som profesjonell snowboarder før de møttes.

 - Vi traff hverandre gjennom snowboardmiljøet. Vi har begge mye energi og rastløshet i oss, og fant etter hvert ut at vi klarte å sette store prosjekter til live sammen.