Fotografen Klaudia Lech er ansatt som redaktør for sosiale medier i Avisa Oslo. Hun er for tiden i ett ettårig vikariat  hos Miljødirektoratet, der hun har fagansvaret for sosiale medier.

– Jeg søkte på jobben som SoMe-redaktør i Avisa Oslo fordi jeg tiltrekkes «startup»-vibben og ikke minst visjonene for avisa. I redaksjonen er det ansatt en ung og svært visuell kompetent gjeng og jeg er skråsikker på at vi skal få til mye spennende sammen. I tillegg er Avisa Oslo er en heldigital satsing som gir et rom for å sette en ny standard for hva en moderne redaksjon gjør. På et personlig plan er jeg utrolig glad for å kunne fortelle historier fra byen jeg er oppvokst i og som jeg er veldig glad i, sier Lech.

Les også: USA-journalist blir sosiale medier-ansvarlig i Miljødirektoratet

30-åringen får nå som ansvar å levere relevant og visuelt engasjerende innhold for Avisa Oslo.

- Jeg er svært takknemlig for at jeg får lov til å være med å utvikle et produkt som ser på levende bilder som selve fundamentet for å lykkes på nett. Jeg ønsker å nå den store lesergruppen bestående av oss som føler et sterkt bånd til Oslo, og som vil lære mer om byen vår og livet som utfolder seg her, sier hun.

Etter å ha begynt sin journalistiske løpebane i Drammens Tidende og Universitas, har Lech vært tilknyttet fotoavdelingene i Dagens Næringsliv, VG og Aftenposten. Hun har vært bildesjef på nyhetsdesken i VG og vikariert som fotosjef i VG Helg. I perioden 2016–2020 var hun frilanser i California hvor hun påtok seg oppdrag over hele USA for norske aviser.

Lech har også en fersk mastergrad i sosiale medier fra University of Southern California.

For å ytterligere heve sin kompetanse, jobbet Lech blant annet som praktikant i kommersielle innholdsbyråer i Los Angeles. Våren 2020 kom hun hjem til Norge hvor hun fram til i dag har jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Miljødirektoratet med fagansvar for sosiale medier.

Skal bygge visuell avisprofil
Med seg til å forme AOs visuelle profil, får hun også Erlend Vikene (26) og Maud Lervik (26). Vikene beskrives som hardtarbeidende, ydmyk og opptatt av kvalitet. Nå blir han AOs videosjef.

- Jeg er veldig giret på å ta fatt på noe som skal bygges fra grunnen av, sier sunnmøringen.

Han har en bachelor i TV-teknikk med spesialisering i videojournalistikk. Han har vært fast tilknyttet TV 2s hovedkontor i Bergen siden han var ferdig på «TV-skolen» på Lillehammer. Han har også tidligere arbeidserfaring som videojournalist i Sunnmørsposten og videoprodusent i fotballklubben Hødd.

- I TV 2 har jeg jobbet som fotojournalist, mye med sport, men også nyheter i Norge og verden. Jeg har blant annet dekket alt fra Premier League- og Champions League-kamper i hele Europa, til flyktningkrisen i Hellas og litteraturtoget med de kongelige i Tyskland, forteller han.

Den siste tiden har han jobbet mye med sosiale medier, app og digitale plattformer i TV 2.

Kommer fra NRK P3
Med på AO-laget blir også Maud Lervik. Hun er ansatt som visuell historieforteller – først og fremst rettet mot Instagram.

- Avisa Oslo byr på en spennende mulighet til å utvikle og leke med nye digitale presentasjonsformer og uttrykk. Jeg gleder meg til å samarbeide med hele redaksjonen om å skape livlig og aktuelt innhold som både vil oppdatere og fenge leserne våre på sosiale medier, sier Lervik.

Hun kommer sist fra jobben som visuell historieforteller i NRK P3, der hun har jobbet med et utviklingsprosjekt med fokus på meningsjournalistikk.  Som frilanser og vikar har hun levert visuelt til både norske og danske aviser som VG, Aftenposten og danske Politiken.

– Min styrke er å tilpasse seg alle mulige mennesker og miljøer, og tenke nyskapende i hvert unike møte med historiene som skal formidles, sier hun.