Martin Lægland får jobben som politisk reporte i VG. Han kommer fra stillingen som politisk redaktør i nettavisen iTromsø hvor han har vært politisk reporter 2016 før han som 23-åring ble ansatt som politisk redaktør.

- Vi har fulgt journalistikken Martin Lægland har levert for iTromsø over tid, og har virkelig latt oss imponere. Derfor er vi strålende fornøyd med at han nå blir en del av VG-laget, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken.

Lægland har utdannelse i statsvitenskap og engelsk språk fra Universitetet i Tromsø og University College London. 

Nå blir han sentral i VGs dekning av det kommende Stortingsvalget og skal ifølge en pressemelding «sørge for at VG vinner nyhetskampen i valgåret 2021.»

- Martin er ung og talentfull, samtidig som han er reflektert, uredd og rutinert. Vi er derfor overbevist om at han vil bidra sterkt til VG skal være nyhetsledende og hardtslående i politiske journalistikken også videre, sier Håndlykken.

VG og iTromsø har i en årrekke vært samarbeidsaviser.

- Martin har etter min mening utviklet seg til å bli en av landets aller dyktigste politiske lokaljournalister i løpet av sine år i iTromsø. Så selvfølgelig skulle vi gjerne sett at han ble værende hos oss enda lenger. Likevel har jeg full forståelse for valget hans om å takke ja til en politisk reporterstilling i VG, med en tettere dekning av rikspolitikken, ikke minst nå med et kommende valgår. Jeg ønsker Martin masse lykke til i VG, sier konstituert sjefredaktør Trond Haakensen i iTromsø.