TV 2 har inngått seks år lange avtaler med Norges Volleyballforbund og Norges Basketballforbund med en opsjon på ytterligere fire år. Det skriver kanalen i en pressemelding i dag.

Avtalen med Norges Volleyballforbund innebærer at TV 2 skal sende A-landskamper i Norge og Eliteserien (Mizunoligaen) for herrer og kvinner. Minimum åtte kamper per sesong vil bli sendt på TV 2 Sport 2, mens alle kampene i Mizunoligaen vil bli tilgjengelig live på TV 2 Sumo. 

- Mot slutten av et bokstavelig talt uvirkelig år, gleder det meg meget at vi kan kunngjøre en langsiktig media-avtale mellom TV 2 og Norges Volleyballforbund. Volleyball blir synlig for langt større seergrupper! Cupkamper, eliteserie, breddevolleyball, Norgestour i sandvolleyball - mulighetene er mange og avtalen har en varighet på 10 år! For NVBF er dette den viktigste avtalen vi har signert med tanke på synliggjøring og markedsføring av vår kjære idrett, og vi takker TV 2 og MyGame for tilliten og det kloke valget, sier Eirik Sørdahl som er president i Norges Volleyballforbund.

Avtalen mellom TV 2 og Norges Basketballforbund innebærer at alle BLNO-kamper sendes på TV 2 Sumo og minimum åtte utvalgte kamper per sesong – for eksempel sluttspillkamper og landskamper vil bli sendt på TV 2 Sport 2.

- Dette er et stort skritt for å få norsk basket dit verdens desidert største innendørsidrett fortjener å være på det norske idrettskartet. Nå blir vi mer synlig og får en fot innenfor lineært TV. Dette vil også gi et nytt markedspotensial for idretten vår, sier basketpresident Jan Hendrik Parmann.

Kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2 mener avtalene er viktig i arbeidet med å bygge en norsk profil for kanalen.

 - TV 2 skal være for hele Norge, og det er naturlig å søke mot idretten for å skape denne lokale forankringen. Både volleyball og basketball har mange klubber, medlemmer og interesse rundt seg. Slik sett er disse grenene naturlige samarbeidspartnere som passer godt til vår strategi. Ingenting ville vært bedre enn om oppmerksomhet vi nå gir kan være med på å øke rekrutteringen i begge idrettene, sier Rønningen.

TV 2 har inngått et samarbeid med Harald Strømme og hans medgründer Edvard Tveten rundt deres selskap My Game. Sammen har de tidligere sikret seg rettighetene for norsk håndball og ishockey fram til 2030, og nå legger de også til basket og volleyball.

- Vi skal jobbe med AI-teknologi på kameraer, såkalt ubemannede smartkameraer som følger spillet. Det er en teknologi som gjør det mulig å dekke breddekamper og gjøre dem tilgjengelig for dem som bryr seg aller mest: familie, venner og fans, forteller Harald Strømme i My Game.

Les også: Sluttspill om norsk fotball - TV 2 tar ledelsen med NRK på laget