Saken blir oppdatert.

Allerede tirsdag kunne Kampanje erfare at TV 2 hadde sikret seg en eksklusiv forhandlingsposisjon i rettighetskampen om norsk fotball med et bud på over fire milliarder kroner, og at de har fått med seg NRK på laget.

Nå skriver VG at avtalen er i boks. Den innebærer blant annet rettighetene for Eliteserien, Toppserien og NM fra 2023 til 2028. Avtalen er ikke blitt bekreftet av partene selv, men også Kampanje erfarer at en avtale er nært forestående.

- Vi kommenterer ikke forhandlingene så lenge det er en pågående prosess, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til Kampanje.

Rettighetssjefen i Norges Fotballforbund og leder av Fotball Media, Knut Kristvang, ønsket ikke å kommentere hvor langt prosessen var kommet fredag morgen.

- Jeg ønsker ikke å kommentere på det, sier rettighetssjefen i Norges Fotballforbund og leder av Fotball Media, Knut Kristvang, til Kampanje.

I dag er det Discovery som sitter med rettighetene til Eliteserien for herrer og OBOS-ligaen i en avtale som priser norsk fotball til 400 millioner kroner i året, eller en samlet verdi på 2,4 milliarder over seks år og med varighet ut 2022.

Det har ikke lykkes Kampanje å få en kommentar fra Discovery-ledelsen. 

Det er alliansen Telenor og Altibox som skal ha kommet nærmest å snyte TV 2 for seieren i rettighetskampen. Flere kilder Kampanje har vært i kontakt med peker på denne alliansen som den som har kommet med det høyeste budet. Det spekuleres i om ikke dette budet kan ha nærmet seg 4,5 milliarder kroner. 

- Vi kan ikke kommentere på noe som ikke er bekreftet, sier kommunikasjonsansvarlig i Altibox, Andreas Veggeland.

Telenor og Altibox skal også ha invitert inn Telia i denne alliansen, som Kampanje kunne omtale torsdag.

Les mer: Sluttspill om norsk fotball - TV 2 tar ledelsen med NRK på laget