Den nye lokalavisen i hovedstaden, Avisa Oslo, fortsetter å hente redaktører og journalister. Nå er det klart at Hanne Taalesen (33) returnerer til journalistikken og er ansatt som Avisa Oslos nye nyhetsredaktør. 

- Når man får muligheten til å bli det mest spennende journalistiske startup-prosjektet på lang, lang tid, er det bare å hoppe på, sier Taalesen.

Tidligere denne måneden ble det klart at Eirik Mosveen går til Amedia-avisen etter 25 år i VG.

Les også: Eirik Mosveen slutter i VG etter 25 år - blir politisk redaktør i Avisa Oslo

- Tøff tid for Hurtigruten
Også Taalesen har bra med medieerfaring. Hun 12 års erfaring fra TV 2 Nyhetene som reporter, vaktsjef og redaksjonssjef, men i 2019 gikk til Hurtigruten der hun har vært global kommunikasjonsrådgiver. Der rakk hun å være til hun forsvant ut i foreldrepermisjon omtrent samtidig med at Norge delvis stengte ned i midten av mars.

- Det har vært en tøff tid for Hurtigruten og for mange av kollegaene mine. Det var veldig spesielt å sitte med to nyfødte tvillinger å se 3.000 av de du jobber med bli permittert over natten, sier hun.

I Hurtigruten rapporterte hun i starten først til Anne Marit Bjørnflaten og deretter Asta Lassessen. Kommunikasjonsutfordringene selskapet havnet igjennom sommeren, fulgte hun fra sidelinjen.

- Det er rart å sitte hjemme når sånt skjer. Samtidig er det en dyktig gjeng som sitter der, og det er alltid flere sider av en sak. Men det er klart det har vært heftig for dem. Jeg har tro på at de kommer ut av det i andre enden på en bra måte, sier hun.

- Har utfordringene til Hurtigruten i år spilt inn for beslutningen din om å slutte?

- Nei, egentlig ikke. Men det er jo en sinnssykt dårlig timing å slutte nå med tre små barn og foreldrepermisjon til august. Men noen ganger kommer det ting som du bare vil være med på, så da var det bare å rokkere litt på familielogistikken, sier hun

- Jeg har savnet journalistikken
Før TV 2 og Hurtigruten var Taalesen innom Aftenposten, BBC, Nettavisen og Glåmdalen.  Nå ser hun frem til å returnere til journalistikken.

- Jeg har savnet journalistikken, og det blir utrolig gøy å få lov til å komme tilbake til hva det egentlig handler om. Å lage historier om folk – og om Oslo.

Taalesen begynner i Avisa Oslo 1. februar.

– Nå gleder jeg meg til å få være med på å sette sammen og jobbe med teamet som skal sette preg på journalistikken om Oslo i årene fremover. Vi skal dekke, avsløre og forhåpentligvis provosere litt også, sier Hanne Taalesen.

Ansvarlig redaktør Magne Storedal i Avisa Oslo er svært glad for at Hanne Taalesen har takket ja til å tiltre denne viktige posisjonen.

– I henne får Avisa Oslo en veldig kompetent og analytisk journalist som har spisskompetanse på å få en redaksjon til å respondere på nyhetene etterhvert som de skjer. I tillegg kan hun organisere og prioritere de redaksjonelle ressursene slik at Avisa Oslo har en sterk profil som granskende og undersøkende. Vi skal jo ha mange saker av avslørende karakter også, sier Storedal.

Storedal har tidligere sagt til Kampanje at han skulle bygge opp en redaksjon bestående av 35 redaksjonelle medarbeidere. 

Les også: Amedia lanserer Oslo-avis: - Skal lage avisen byen mangler