TV 2 Nyhetskanalen avslutter året med kontinuerlig dekning av den store tragedien på Gjerdrum der et stort jordras har tatt flere boliger, over 100 skal være evakuert og flere er sendt til sykehus. Det fører også til en rekordstor oppslutning rundt TV 2s nyhetskanal som opplevde en rekord i dekning blant alle TV-seere i målgruppen ti til 79 år denne uken.

Totalt var nesten 1,2 millioner TV-seere innom Nyhetskanalen i går og det betyr at aldri har så mange vært innom kanalen i løpet av et døgn. Den forrige rekorden var fra 2015 og var på 1,03 millioner seere. 

Gårsdagen var samtidig den tredje største noensinne i markedsandel blant alle TV-seerne, og TV 2 Nyhetskanalen var dermed landets nest største TV-kanal etter NRK1. Markedsandelen endte på 11,3 prosent.

Dermed var Nyhetskanalen for første gang også større på et døgn, enn TV 2s hovedkanal som hadde en markedsandel på 7,6 prosent. 

- Dette bekrefter tendensen gjennom 2020, hvor stadig flere yngre seere følger TV 2 Nyhetskanalen ved større nyhetshendelser. Det er godt å se for oss som jobber med nyheter. For oss er selvsagt tilliten fra seere og lesere avgjørende. Raset på Gjerdrum er en stor nasjonal nyhetshendelse, hvor hele Norge føler med de berørte og ønsker å vite siste nytt, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2.

Hun sier videre at hun tolker tallene som et bevis på at Nyhetskanalen gjør en god jobb når det skjer store og uforutsette hendelser på nyhetsfronten som jordraset på Gjerdrum,

- Det er jobben vår å levere oppdaterte nyheter, formidle kunnskap og oversikt over situasjonen. Da er det selvsagt ekstra motiverende for alle i TV 2 at seerne setter pris på jobben vi gjør, sier Solbrække,