Navn: Petter Testmann-Koch

Stilling: Administrerende direktør Fremantle

Alder: 43

- «Exit 2» nærmer seg premieredato, har dere mål om å skape en like stor snakkis som første sesongen?

- Personlig trives jeg best i rollen som underdog, og gjerne overraske positivt.  Med dette som utgangspunkt er jeg nok der at det skal godt gjøres å toppe sesong én i oppmerksomhet. Øystein Karlsen har nok en gang laget en fantastisk serie, i mine øyne bedre og mer kompleks enn sesong én, men vi har begge justert forventningene til et realistisk nivå. Men vi håper naturligvis på milliontall igjen. Det var en absurd opplevelse sist!

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Da jeg ble gammel nok til å tenke selv fikk jeg endret familiens julemeny fra ribbe til pinnekjøtt. Nå, gift med en sunnmøring, er dette festmåltidet finjustert på detaljnivå. Pinnekjøttet skal være urøkt og spesiallaget mårpølse fra Søre Sunnmøre topper det hele. Det er en fest hver gang, og ofte gjentar vi festen på nyttårsaften, eller en eller annen gang mellom jul og nyttår.

- Hva er ditt personlige høydepunkt fra medie- og kommunikasjonsåret 2020?

- Personlig er det to ting som skiller seg ut. Teamet som fikk Idols direktesendinger på luften, én uke etter at Norge stengte ned. En prestasjon få har forstått hvor stor faktisk er. Også er det umulig å komme utenom «Maskorama». Vi håpet at et nytt programformat skulle stå seg godt mot Skal Vi Danse, og kanskje øke litt når dansingen tok slutt. At det endte med at folk sjekket registreringsnumrene på bilene på p-plassen utenfor arenaen for å se om de kunne avsløre deltakerne på den måten, og at finaleprogrammet skulle bli årets mest sette program. Jeg er rett og slett utrolig heldig som har helt enestående, dyktige kollegaer som dykker ned i hver minste detalj med den høyeste yrkesstolthet du kan tenke deg.

- Hva var den beste og den verste tv-serien du brukte tid på i år?

- «The Crown» sesong fire. Detaljnivået på den serien er helt tullete bra. «The Queen's Gambit» var en utrolig velspilt serie som kom overraskende på meg, og så må jeg slå et slag for norskproduserte underholdningsserier. «Kompani Lauritsen», «Mesternes Mester» og «Kongen befaler» var alle familiefavoritter hos oss i år. De verste prøver jeg å unngå å bruke tid på.

- Hva er årets kommunikasjonstabbe?

- Kanskje skal man skule til Det hvite hus og den avtroppende presidenten. Det har vært like deler frustrerende og underholdende å observere. Ellers leveres det vel både elendige og strålende kommunikasjonsjobber på løpende bånd året igjennom. Jeg ser og lærer hver eneste dag. Petter Northug har vel noe å hente på deling av private videoer, Tegnell virker som en interessant kommunikator, men jeg er likevel fristet til å si at myndighetens oppmykning av smittevernstiltak og reiserestriksjoner i sommer irriterte meg da, og irriterer meg enda. Mener å ha tallene på min side når jeg hevder det var en tabbe.

- Hva er det første du vil gjøre når koronakrisen er over, som du ikke kan gjøre nå?

- Gå på konserter, show og forestillinger. Støtte opp om mange av våre talentfulle scenekunstnere og produsenter. Dernest ta en tur med familien til gud vet hvor. Spiller egentlig ingen rolle, så lenge det ikke er Norge. Og ikke Syden. 

- Ble du overrasket over mangfoldsdebatten som eksploderte i sommer?

- Ja, jeg ble i grunnen det. Ikke først og fremst for at debatten kom, men for omfanget den fikk. Den ble dyptgående, og jeg er av den oppfatning at mange stemmer i debatten har forpliktet seg til handling. Det gleder meg. Jeg husker fortsatt Black Lives Matter-protesttoget som kom nedover Sørkedalsveien og stoppet ved Borgen stasjon for å gå ned i knestående. Gåsehud på hele kroppen!

- Sist gang ble det bompengeopprør og ulv, men hvilken sak tror du vil definere valgkampen neste høst?

- Post korona blir helt sikkert helseperspektivet brukt fra både regjeringen og opposisjonen. Privatisering og forskjeller skal diskuteres, og så blir klimasaken løftet opp, og dernest glemt av kommende regjering når de innser at dersom de gjennomfører de ubehagelige tiltakene som er nødvendig vil dette koste dem maktposisjoner. Men den største saken av dem alle tror jeg vil bli retten til selvbestemt krenkelse.

- NRK og serieskaperne har fått så hatten passer etter sin omgang med historien i «Atlantic Crossing», men var det innafor eller utafor å gjøre kronprinsesse Märtha til spesialagent i det hvite hus?

- Jeg har foreløpig ikke sett «Atlantic Crossing», men jeg er en sucker for serier basert på virkeligheten. Aller best er det når de legger seg så tett opp til fakta som mulig.

- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2020 kommer du til å huske best?

- Første opptaksdag for «Exit» sesong 2, i slutten av april. Smittevern i fokus. Det har kostet, men også gjort at vi har kunnet gjennomføre alle våre produksjoner uten et eneste smittetilfelle. Å produsere TV og lede et selskap under covid-19-pandemien håper jeg blir det vanskeligste jeg opplever i min karriere.

exit 2 behind the scenes 980 674.jpg