- Jeg er så utrolig glad og lettet over dagens avgjørelse som gikk i vår favør. Mange har engasjert seg siste dagene for å redde Mediaforum, noe som også har bidratt til tidens oppmøte på årsmøte i dag, selv om det var digitalt, sier Trine Vik til Kampanje onsdag kveld.

Det har vært en dramatisk uke for Mediaforum. Etter et utfordrende år så Mediaforums styre seg nødt til å se på alternativer for videre drift av organisasjonen. Foreningen hadde lagt bak seg en trøblete tid med fallende medlemstall og en avlyst høstkonferanse, der det hele toppet seg med at den daglige lederen sa opp stillingen sin.

Les også: Mediaforum-sjefen sier opp jobben - samtidig vurderer styret full avvikling

På et ekstraordinært medlemsmøte i foreningen onsdag kveld skulle det derfor stemmes over hvorvidt foreningen skulle drives eller avvikles. 

- Styret er pliktet til å ta grep når det kommer til økonomien i Mediaforum. På bakgrunn av dette kalte styret inn til et ekstra årsmøte for sine medlemmer onsdag 16. desember, hvor hovedpunktet var en avstemming angående Mediaforums fremtid, skriver Mediaforum i en melding onsdag kveld. 

Men som Kampanje kunne fortelle tidligere denne uken ble det iverksatt en redningsoperasjon. Kort tid etter at innkallelsen til årsmøtet ble sendt ut, fikk styret tilbakemeldinger fra bransjen om at man absolutt ønsket videre drift av Mediaforum.

Les også: Tidligere Mediaforum-topper samler seg om redningsaksjon: - Ønsker ikke at det skal legges ned

Styret mottok ett konkret forslag fra tidligere daglig leder i Mediaforum, Trine Vik, som også var i tråd med styrets ene alternativ. I alternativet til Vik ble det foreslått  at det etableres en valgkomité som Trine Vik selv er ansvarlig for

- Jeg trodde min tid var over i Mediaforum, men når slike saker kommer på agendaen så kvikner mitt engasjement opp igjen. Mediaforum som organisasjon som har tilpasset seg mediebildet igjennom 45 år, de fortjener å vise at de også klarer å tilpasse seg nok et nytt mediebilde. Mediaforum er viktig for bransjen, og for menneskene i bransjen. Det viser dagens årsmøte. Ikke bare 45 år som ligger bak oss, men også for årene foran oss!, sier hun.

Valgkomiteen Vik nå skal lede frem til den ordinære generalforsamlingen i mars vil jobbe med å komme frem til et nytt styre, samt sikre at arbeidet med Medieprisene fortsetter og kan deles ut til høsten med Mediaforum som avsender.

- Fornøyd med engasjementet
Samtlige personer i dagens styre vil dermed takke for seg etter endt periode. Konstituert styreleder i Mediaforum, Trond Fredriksen, sier til Kampanje at Viks plan fikk et overveldende flertall. Kun én stemte blankt. 

- Jeg er veldig fornøyd med det engasjementet som er vist, og den løsningen som nå har kommet på plass. Jeg ser frem til å jobbe med valgkomiteen for planer videre frem til mars 2021. Når det er sagt, så må det jobbes frem et verdiforslag i Mediaforum som forsvarer en medlemskontingent, sier Fredriksen.

Kvinnen bak redningsplanene er selv lettet.

- Jeg er strålende fornøyd med resultatet etter årsmøtet i ettermiddag. Jeg har i løpet av de siste dagene fått full støtte fra engasjerte folk i bransjen, som ønsker videre drift av Mediaforum.

- Hvem er støttespillerne du har fått med deg?

- De jeg har foreløpig fått med meg i komiteen er mine tidligere gode kolleger og ressurser i Mediaforum gjennom mange år; Anita Lønningen Bassøe, Gretha Nicolaysen, Maria Aas-Eng og Pia Helleström Henriksen. Flere har meldt sin interesse til å bidra i denne gruppen, vi kommer til å innkalle alle som er interesserte til et møte i januar, sier hun. 

Hun sier hun vil bruke romjulen til å sette sammen en valgkomité, samt utforme en strategi for jobben som vil starte opp rett på nyåret.

- Jeg gleder meg til å sette i gang arbeidet så raskt som mulig, sier Trine Vik, som til daglig er administrativ prosjektleder i Maverix.