Aftenposten skriver i en pressemelding at de har ansatt Daniel Røed-Johansen (27) som sportskommentator. 

-Vi har stor tro på at Daniel vil bli en ledende kommentatorstemme i sportsjournalistikken. Han har stor kunnskap om idrettspolitiske spørsmål internasjonalt, og han kjenner godt til grasrota i idretten. Vi vet at Daniel er i stand til å analysere og forklare våre lesere og lyttere hvordan ting henger sammen i idretten, både på og utenfor banen, sier Tone Tveøy Strøm-Gundersen, nyhetsredaktør i Aftenposten. 

Det siste halvannet året har Røed-Johansen jobbet i Aftenpostens nyhetsavdeling med å dekke korona-epidemien. Før det var han tilknyttet Aftenpostens sportsavdeling.

- Daniel er kunnskapsrik, og han vet hvilke arbeidsmetoder og fortellerteknikker som skal til for å nå ut til leserne våre, sier Strøm-Gundersen. 

- Idrett betyr så mye for så mange
Røed-Johansen sier at han er utrolig glad over tilliten han har fått. 

- Selv føler jeg at dette er noe jeg har jobbet mot siden jeg var 14 år. Men dette er bare starten. Nå skal jeg legge den ned innsatsen som kreves for å vise meg tilliten verdig, sier han. 

Videre skriver Aftenposten at mange av Røed-Johansens beste  barndomsminner er fra fotballbanen på Mortensrud eller skiløypene i Østmarka. 

- 93 prosent av all ungdom har deltatt i organisert idrett. Tre av fire har vært innom i løpet av ungdomstiden. Idrett betyr så mye for så mange. Det handler om store prestasjoner, men også idrettsglede, integrering, kriminalitetsforebygging og masse annet. Derfor har idretten et stort ansvar, og min viktigste oppgave blir å belyse hvordan dette forvaltes, sier han.