Pia Tjelta spiller en fertilitetslege som nekter å gi opp drømmen om å få egne barn i den nye Viaplay-produksjonen Made in Oslo. Serien har akkurat startet innspilling, og er ifølge pressemeldingen fra Viaplay en grønn produksjon, med et betydelig fokus på lokale og kortreiste leverandører.

Karakteren Elin, som spilles av Pia Tjelta, driver en fertilitetsklinikk med eksmannen, og er sindig og profesjonell i sin behandling av pasienter som ønsker det samme som henne selv. På privaten kjemper hun en tilsynelatende maktesløs i kamp mot hennes egen biologiske klokke.

- Dette er sjelden kost. Et helhjerta, eksistensielt drama jeg er ubeskrivelig glad for å gjøre sammen med Marit Moum Aune som regissør og Kathrine Valen Zeiner som serieskaper. Det er en moderne drømmerolle – nå får vi bare håpe at jeg ikke driter meg ut, sier Tjelta.

Fertilitet er blitt «big business»
Viaplay skriver at drømmen om barn er ikke lenger bare et ensomt stigma for de ufrivillige barnløse, men «big business». 

Kathrine Valen Zeiner (Wisting, Valkyrien, Øyevitne) er serieskaper og manusforfatter. Ifølge Zeiner er ambisjonen å engasjere seerne til å tenke over hva slags samfunn de vil ha.

- Jeg vil at Made in Oslo skal favne besettelsen og inderligheten i et uoppfylt barneønske. Hovedkarakteren Elin risikerer ekteskap, stedatter og karriere for å oppfylle drømmen om å bli mor. Det er både irrasjonelt og dypt forståelig på samme tid, sier Zeiner.

Innholdssjef i NENT Group, Filippa Wallestam, mener at serien treffer blink på det som er en underkommunisert og original tematikk.

- Barn er det viktigste vi har. Kanskje er dét grunnen til at det kan oppleves som vanskelig å snakke om ufrivillig barnløshet. Made in Oslo tar opp en tematikk som mange kanskje synes er tabu, og vi håper at vi gjennom talentet til Pia Tjelta og de andre involverte kan være med på å gjøre det mer akseptabelt å snakke om, sier hun. 

Serien vil bestå av åtte episoder på 45 minutter og har forventet premiere på Viaplay i 2022. Serien regisseres av teaterinstruktør og koreograf Marit Moum Aune, som også har dramaerfaring fra serier som Harry & Charles og Kampen for tilværelsen.

Made in Oslo produseres av Nina B. A. Figenschow og Ingunn Sundelin i Tordenfilm for Viaplay og Nordic Entertainment Group (NENT Group).