Saken oppdateres. 

De to allmennkringkasterne NRK og TV 2 og har igjen sikret seg et stort norsk mesterskap knyttet til internasjonal fotball og denne gangen er det fotball-VM i 2026 som skal finne sted i USA, Mexico og Canada. Mesterskapet blir enormt med hele 80 kamper spredt over de tre store amerikanske landene, men der hovedvekten av kampene finner sted i USA.

Avtalen ble offentlig i en pressemelding sendt ut kvart over ni onsdag formiddag.

- Vi gleder oss stort til å kunne vise fotball-VM fra USA i 2026 på NRK og TV 2, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK og administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2.

Dermed fortsetter NRK og TV 2 samarbeidet om store sportsrettigheter. I september i år ble det klart at de to kjøpte rettighetene til å vise fotball-EM for menn i 2024 og 2028. De to skal også vise fotball-VM i 2022 i Qatar og årets utsatte fotball-EM som skal vises neste år.

Les også: Fotball-EM på TV 2 og NRK i 2024 og 2028

De to allmennkringkasterne har dette året også kjøpt mye vintersport sammen. De to skal dele verdenscuprennene for alle skirenn som arrangeres i Norge og har også kjøpt skisyting sammen.

De to Olav T. Sandnes og Thor Gjermund Eriksen er glade for å kunne videreføre samarbeidet om nye store sportsrettigheter.

- Dette styrker et allerede omfattende fotballtilbud på NRK og TV 2. Vi ser frem til å samarbeide for å gi seerne en best mulig opplevelse fra alle disse mesterskapene, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. 

Det er ikke kjent hva de to betaler men slik Kampanje forstår saken så er det Fifa som selger rettighetene. 

- Denne avtalen sikrer at våre to allmenkringkastere i lang tid fremover får vist det fremste av mesterskap til et bredest mulig publikum, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

NRKs rettighetssjef Runar Østmo vil ikke bekrefte hvor mye NRK og TV 2 betaler for fotballfesten.  

- Det kan jeg ikke kommentere. Det er konfidensielt i henhold til avtalen, men vi er veldig glade for å at vi igjen nådde opp i konkurransen og at vi sammen med TV 2 sikrer denne rekken av store fotballmesterskap, sier Østmo til Kampanje. 

Det er ikke kjent hvem andre som var med å bød på rettighetene, men tidligere har eksempelvis Viaplay-eieren Nordic Entertainment Group kjøpt et tilsvarende mesterskap for kvinner. 

Les også: Nent skal vise Fotball-VM for kvinner i 2023
 

Sterkere sammen:

TV 2-sjef Olav Sandnes og NRKs kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen står for det de viser på fotballskjerfet sitt. Sammen er de to sterkere og nå kjøper de også fotball-VM i 2026 sammen. Foto: Jan Petter Dahl.