Tidligere i høst ble det kjent at NRK er i gang med å bygge et nytt tech-miljø i Bodø. NRKs teknologidivisjon skal ansette 15 nye medarbeidere som får arbeidssted i Bodø. De nyansatte kommer i tillegg til Teknologi- og produksjonsdivisjonens ansatte på Marienlyst i Oslo, og samlokaliseres med NRK Nordland.

Les også: NRK bygger nytt tech-miljø i Bodø

Nå er det klart at de første rekrutteringene vil være til et team som skal utvikle værtjenesten Yr.no fra kontoret i Bodø. Det skriver NRK i en melding torsdag.

- Vi gleder oss til både å bygge et nytt Yr-team i Bodø med alt byen har å by på av vær og vind, og til å dra nytte av den viktige kompetansen til dagens Yr-team inn i publikumsproduktene vi skal fortsette å utvikle på Marienlyst, sier teknologidirektør Heidrun Reisæter til NRK.

Teknologidirektøren forteller at det er mulig å flytte teamet hele ansvarsområdet til Bodø, uten å splitte opp noe. De ansatte som i dag jobber med Yr i Oslo vil få nye oppgaver i de andre produktutviklingsteamene på Marienlyst.

- NRK skal kjenne Norge best, og vi skal speile hele befolkningen i journalistikken og programmene vi lager. Da må også organisasjonen vår være spredt i landet, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til NRK.