Manchester United er ute av Champions League etter å ha tapt 3-2 mot RB Leipzig tirsdag kveld. Ole Gunnar Solskjær havnet på tredjeplass i gruppe H og må dermed ta til takke med Europa League-sluttspill i februar. 

TV 2 sendte kampen på TV 2 Sport 1 og på deres strømmetjeneste TV 2 Sumo.

187.000 seere så i snitt hele kampen. Tallet inkluderer seing på Sumo. Seertallene nådde sitt høydepunkt i sluttminuttene av kampen. Klokken 22:47 satt 230.000 nordmenn å fulgte thrilleren.

- Champions League fenger
Solskjærs United lå under 3-0 til det gjensto ti minutter. Da begynte det som nesten ble en snuoperasjon, men United fikk aldri det tredje målet de trengte, og kampen endte som kjent 3-2 til Leipzig.

- Dette var ikke resultatet Ole Gunnar Solskjær og Manchester United håpet på, men for TV 2 Sporten gav det i hvert fall uttelling i kraft av sterke seertall. Det viser igjen at Champions League fenger og at kamper med så mye i potten som det lå i Leipzig i går kveld har en egen fascinasjon, sier sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, til Kampanje.

Gave til Europa League
På spørsmål om Uniteds exit er dårlig nytt for TV 2 med tanke på den norske interessen for Solskjær og United svarer sportsredaktøren følgende:

- Vi har både Champions League og Europa League-rettigheter, så vi skal fange opp Manchester United uansett. For forstnevnte er en United-exit dårlige nyheter for total-interessen, for Europa League er det en gave, sier Jansen Hagen.

TV 2 Sport 1 fikk i går en dagsandel på 8,4 prosent i den kommersielle målgruppen 20 til 49 år, som gjorde kanalen til landets tredje største etter TV 2 og NRK1.