«Maskorama»-finalen fikk nordmenn til å legge vekk mobiltelefonen på lørdag. Det skriver Telenor i en pressemelding tirsdag. 

Telenor forteller at finalesendingen førte til «unormal aktivitet» i Telenors mobilnett på lørdag. Midt i kvelds-underholdningen sank den totale databruken i mobilnettet.

– Det kan rett og slett se ut til at mange la fra seg mobiltelefonen og fulgte med på det som skjedde på TV-en i tidsrommet 20.15 til 21.20 denne lørdagen, sier sier leder for Telenor T-We, Camilla Amundsen.

Under lørdagens finale var Telenor-mobilttrafikken til NRK sin TV-app eksempelvis 50 prosent høyere enn under regjeringens pressekonferanse 12. mars, og omtrent 150 prosent høyere enn normalt.

Les også: Maskorama knuser rekorder - 1,4 millioner har sett finalen

Mer tid foran TV-en
- Helt siden nedstengingen av Norge i mars har vanlig fjernsynstitting reetablert seg som et viktig sosialt samlingspunkt, og TV-seingen har hatt en sterk vekst. Vi ser at det måned for måned denne høsten er flere som ser på TV og det tilbringes mer tid foran TV-en, sier Amundsen.

Ekstra sterk var veksten i november-helgene. Med gråvær, innstramminger i smitteverntiltak og godt innhold var det denne måneden 15 prosent økning i trafikken fra måneden før. Telenor ser økning både i antall husstander som skrur på skjermen og tid brukt foran TV-en.

- Denne høsten har TV-perlene kommet på rekke og rad. Det har vært masse norsk innhold som har samlet oss i en krevende periode. «Maskorama» ble prikken over i-en, og fikk oss til å legge vekk mobiltelefonen. Et varmende program der det i pandemiens ånd er mange masker involvert, sier Amundsen.

Telenor T-We er Norges største leverandør av strømme- og TV-tjenester og har om lag 600 000 TV-kunder.

Maskorama-effekt:

Leder for Telenor T-We, Camilla Amundsen, forteller om 30 prosent økning i helgetrafikken hos Telenor T-We siden september. Foto: Martin Fjellanger