Det blir knallhard kamp om norske TV-seere fredag når semifinalen i EM i håndball for kvinner går samtidig med seersuksessen «Nytt på nytt».

– Det er underholdende og gøy å se på oss. Og vi er også en gjeng som gir absolutt alt som vi alltid gjør, sier Heidi Løke til NTB om hvorfor seerne skal velge håndball på skjermen.

Norge spiller mot Danmark med kampstart 20.30. TV3 starter sin sending i god tid før avkast.

«Nytt på nytt» med sendestart 21.05 er en magnet for NRK med seertall fra 900.000 til godt over én million seere hver uke. Hos TV 2 er det «Hver gang vi møtes» som drar godt over halvmillionen seere på fredagskvelden fra 20.00. Programmet har seerrekord på cirka 700.000. Wenche Myhre er gjest fredag.

- Sånn det ser ut nå, ligger semifinalen an til å starte 20.30. Da kolliderer vi i så fall med et annet program som også har levert milliontall. Vi håper at tøff motstand og herlig drama skal gjøre at vi snuser på millionen. Og skulle det bli finale på de norske jentene, så regner vi med at vi er over millionen, sa sportssjef Kristian Oma i Nent Group til NTB tidligere denne uka.

Seerrekorden for TV3 er det de norske håndballjentene som har. Den kom i finalen i 2016-EM mot Nederland. Da lå snittet på 1.347.000 med et toppunkt på hele 1,7 millioner seere.