Navn: Kjersti Sortland

Stilling: Redaktør og daglig leder i Budstikka, lokalavisen for Asker og Bærum.

Alder: 52

- Har Budstikka vært til salgs lenge og hvor mye gikk salgssummen opp da dere vant prisen som Årets mediehus tidligere i år?
 
- Nei, her ble det tatt konkrete initiativ mot Budstikka, som ble fulgt opp. Årets mediehus var selvsagt en flott bekreftelse på kvalitet for oss, men når ting beveger seg, så er bakgrunnen nær alltid sammensatt. Kraftig konsolidering i avisbransjen generelt, en ny situasjon med økt rivalisering om nyhetsmarkedet i Oslo-området, et offensivt og profesjonelt ønske om å eie for å utvikle, sammenfalt i tid med Budstikkas behov. Da sto alle stjernetegn plutselig i riktig posisjon.
 
- Hva spiser og drikker du på julaften?
 
- Annethvert år: Pinnekjøtt og ribbe. I år blir det ribbe, med svigerforeldrene.
 
- Hva er ditt personlige høydepunkt fra medie- og kommunikasjonsåret 2020?
 
- Det ville vært å lyve hvis jeg ikke svarte: At lokalavisen Budstikka ble kåret til Årets mediehus i september, og mottok prisen fra en entusiastisk utdeler og selfie-fotograf, kulturminister Abid Raja på Vulkan Arena. Det var moro.
 
- Hva var den beste og den verste TV-serien du brukte tid på i år?
 
- De beste klarer jeg nesten ikke å velge! «The Crown.» Og den morsomme tegneserien «Big Mouth», begge Netflix. Og dessuten et nostalgisk gjensyn med «Friends», 20 år etter. Jeg ble også fascinert av de første sesongene av «Donovan» på HBO, som beskriver en fullstendig dysfunksjonell familie på skyggesiden, med fantastiske skuespillere. På den andre siden: Jeg klarte aldri å bli engasjert av «Warrior», tross gode skuespillere og historisk epoke som i utgangspunktet interesserer meg, også den på HBO.
 
- Hva er årets kommunikasjonstabbe?
 
- Uten tvil: Bade den interne og eksterne kommunikasjonen fra ledelsen i Hurtigruten i vår.
 
- Hva er det første du vil gjøre når koronakrisen er over, som du ikke kan gjøre nå? 
 
- Klemme eller håndhilse på hvem jeg vil. Markere med et hyggelig lag, både på jobb med kollegene og hjemme. Og reise til en fremmed storby, når det blir greit. Være trygg og hvile i folkemengden.
 
- Ble du overrasket over mangfoldsdebatten som eksploderte i sommer? 
 
- Nei, den var betimelig. Bedriftsledere som meg skal ta den til oss.
 
- Sist gang ble det bompengeopprør og ulv, men hvilken sak tror du vil definere valgkampen neste høst? 
 
- Alt tyder på at «by og land»-debatten blir viktig, slik Sp ligger an på meningsmålingene nå. Men alle valgkamper har det med å overraske, noe.
 
- NRK og serieskaperne har fått så hatten passer etter sin omgang med historien i «Atlantic Crossing», men var det innafor eller utafor å gjøre kronprinsesse Märtha til spesialagent i det hvite hus? 
 
- Prinsipielt er det innafor, men i realiteten mister jeg personlig interesse når det blir alt for store friheter om virkelige mennesker og hendelser. Men jeg likte altså «The Crown», selv om den har fått litt av samme kritikk.
 
- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2020 kommer du til å huske best?
 
- Det må være bildet kulturminister Abid Raja tok fra scenekanten av en glad gjeng bladfyker fra Asker og Bærum, som han brukte da han rett etter prisutdeling promoterte lokalavisen på Twitter.

Glemmer ikke:

Da lokalavisen Budstikka ble kåret til Årets mediehus i september, og mottok prisen fra en entusiastisk kulturminister, Abid Raja, er både et personlig høydepunkt og et bilde som redaktøren i Budstikka vil huske godt fra 2020.