Navn: Kaja Snare

Stilling: Sportsdirektør i PlayMagnus

Alder: 30

- Hvordan har responsen vært på Champions Chess Tour og i hvilket land er seertallene best?

- Responsen etter første turnering av Champions Chess Tour var helt suveren. Veldig mange fulgte oss på Twitch, noe som tyder på et relativt ungt publikum. Det kom meldinger fra alle verdenshjørner - fra Filippinene, India, hele Europa og de amerikanske kontinentene. Aller størst var interessen i USA og Tyskland.

- Hva spiser og drikker du julaften?

- På julaften er det alltid ribbe, medisterkaker og julepølser. Så voksen har jeg også blitt at aquavit også hører med. Men det aller beste er når blåtimen kommer og julefreden senker seg, med fyr i peisen, Sølvguttene på TV og bobler i glasset.

- Hva er ditt personlige høydepunkt fra medie- og kommunikasjonsåret 2020?

- Jeg må virkelig hylle NRK sin dekning av presidentvalget i USA. Det er liten tvil om at amerikansk politikk også faller inn under kategorien underholdning, men jeg syns NRK beholdt en perfekt balanse, med dyktige korrespondenter tilstede i USA. Ellers er sport min store lidenskap, og savnet etter fotball-EM i sommer var stort. Som jeg gleder meg til sportsåret 2021, med store begivenheter og publikum tilbake!

- Hva var den beste og den verste tv-serien du brukte tid på i år?

- Den beste TV-serien var «Queen’s Gambit» på Netflix - en strålende serie uavhengig av om du liker sjakk eller ikke. Også lo jeg godt av «Helt Ramme Sporter» på NRK. Ellers ser jeg mest på sport, og jeg må virkelig si at savnet etter publikum og lidenskapen har vært stor! 

- Hva er årets kommunikasjonstabbe?

- Hanne McBrides valg om å fjerne «Nissene over skog og hei» samtidig som hun sa at det skal være stor takhøyde i humor. Noe så motstridende skal du lete lenge etter. Jeg er så fryktelig lei av krenke-hysteriet.

- Hva er det første du vil gjøre når koronakrisen er over, som du ikke kan gjøre nå?

- Jeg gleder meg til å reise igjen. Til mine favorittsteder Italia og New York, men øverst på lista  står fotball og biff i Argentina, og taco og sol i Mexico. Også gleder jeg meg til en mindre steril og upersonlig verden uten munnbind. Og til en sommer med alle mine venner på verandaen, med fotball-EM på TV og ekte publikums-lyd på høyttalerne. 

- Ble du overrasket over mangfoldsdebatten som eksploderte i sommer?

- Jeg ble ikke overrasket. Jeg har selv bodd i USA og har familie der, og vet at forskjellene der er store. Med en president som åpent diskriminerer, måtte det komme en reaksjon.

- Sist gang ble det bompengeopprør og ulv, men hvilken sak tror du vil definere valgkampen neste høst?

- Det er vanskelig å spå nå midt under en pandemi, uten å vite om verden vil være tilbake til normalen til høsten. Hittil fortjener regjeringen mye skryt for sin håndtering. Helse tipper jeg uansett får mye oppmerksomhet, og klima.

- NRK og serieskaperne har fått så hatten passer etter sin omgang med historien i «Atlantic Crossing», men var det innafor eller utafor å gjøre kronprinsesse Märtha til spesialagent i det hvite hus?

- Serieskaperen har vel aldri påstått at det er en dokumentar, så da må det være lov å ta de kunstneriske frihetene man måtte ønske. Er det ikke akkurat slik Hollywood har gjort suksess?

- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2020 kommer du til å huske best?

- Dette bildet er fra en tur til Lofoten i oktober med kjæresten min, Stian. Vi var ekstremt heldige med været, og det føltes nesten som vi hadde Lofoten for oss selv. Helt magisk. Bildet er tatt i solnedgangen på vei ned fra Himmeltiden - en strabasiøs tur, men belønningen var fantastisk, og vi avsluttet med å sove i telt på den vakre Hauklandstranda. En opplevelse for livet.

- Opplevelse for livet:

Kaja Snare har plukket frem dette bildet fra kamerarullen på mobilen som årets høydepunkt. - Bildet er fra en tur til Lofoten i oktober med kjæresten min, Stian. En opplevelse for livet, sier hun. Foto: Privat.