Saken blir oppdatert.

Ståle Solbakken er i sluttfasen med å sette sammen sitt nye støtteapparatet rundt landslaget. For en drøy uke ble det kjent at den tidligere landslagsspilleren Ståle Solbakken blir ny landslagssjef.  Nå har Solbakken plukket ut hvem han vil ha i støtteapparatet sitt, kommer det frem i en melding fra Norges Fotballforbund (NFF).

Kent «Kenta» Bergersen blir Solbakkens assistent. Han kommer fra jobben som Kvik Halden-trener. Samtidig går Brede Hangeland inn i en nyopprettet stilling som spilleransvarlig.

Dermed avslutter Hangeland jobben i TV 2 som ekspertkommentator på fotball.

– Avtalen min med NFF begynner fra nyttår. Jeg kommer til å gjøre ferdig de tingene jeg har avtalt frem til det. Så går jeg over i ny jobb. Det er vemodig, for TV 2 gjorde overgangen fra banen til livet etterpå ekstremt mye enklere enn det ellers ville vært. Jeg har både lært enormt mye og hatt en veldig utfordrende og spennende hverdag. I tillegg har jeg blitt kjent med enormt mange bra folk. Jeg har ikke noe annet enn gode ting å si om folkene og den tiden jeg har hatt i TV 2, sier Hangeland til TV 2.no.

Ståle Solbakken tok over landslaget etter Lars Lagerbäck med virkning fra 7. desember i år.

- I arbeidet med å sette sammen nytt støtteapparat har Ståle vært opptatt av å videreføre viktig erfaring fra dagens støtteapparat, men samtidig tilføre noe nytt som utfyller Ståle som leder og trener, og som er spisset mot internasjonale referanser. Vi har stor tro på at denne gjengen vil fungere godt sammen i jakten på internasjonal fremgang og kvalifisering til mesterskap, og vi vil gratulerer de tre nye, Kent, Brede og Andrew, med oppdraget, sier Lise Klaveness, direktør for toppfotball og landslag i NFF