Torsdag ble håndball-EM i Danmark kastet i gang. Norge slo Polen 35-22, og det var det mange som fikk med seg. Med 494.000 seere, og 613.000 innom TV3 på det meste, sørget det for en kommersiell andel på 52 prosent.

- Dette er en jubel-åpning, og lover også veldig godt for det som skal komme. Håndballjentene i desember er tradisjonelt en pil rett i hjertet på norske tv-seere, og det kjærlighetsforholdet ser ut til å stå fjellstøtt også i disse covid-tider, sier Kristian Oma, sportssjef i Nent-Norge.

Seertallene er også en økning på over 100.000 fra forrige EM-premiere på TV3, og er mer enn en tredobling fra VM-premieren sist. Dette er den sterkeste åpningskampen for håndballjentene på TV3 siden 2016, forteller kanalen.

Les også: Gjensidige setter «norgesrekord» i sponsoravtale – tar fire nye år med håndballjentene

I tillegg var det mange som fikk med seg oppgjøret mellom Norge og Polen på Viaplay, der Nent sier det var 85 prosent vekst i seere sammenlignet med forrige EM-åpning, men Nent oppgir ikke konkrete tall fra strømmetjenesten.

- Vi har vært veldig spente på hvordan vi skal klare å dekke dette mesterskapet best mulig med tanke på å holde på nærheten – samtidig som vi også forholder oss til regler, protokoller og smittevern. Men gårsdagen viste at det lar seg gjøre, så sant man har en god plan. Nå gleder vi oss til fortsettelsen, og krysser fingrene for at mesterskapet får gå sin gang som planlagt uten de store korona-svingningene, sier Oma.

Norges neste kamp i EM er oppgjøret mot Tyskland lørdag klokken 18.15. Også den vises på TV3 og Viaplay. 

Les også: Slik blir EM-håndballen på TV