Eirik Mosveen er ansatt som politisk redaktør i Avisa Oslo, som er Amedias nye storsatsing i Oslo. Han kommer fra stillingen som politisk reporter i VG, der han har vært ansatt siden 1995.

- Det er en stor glede å få Eirik med som politisk redaktør i Avisa Oslo. Eirik er en merittert politisk reporter, analytiker og kommentator som vil gi den nye avisa en tyngde og en tydelig profil. Han vil evne å løfte Oslo-politikken til et nytt journalistisk nivå, sette Oslo rådhus på dagsordenen og skape debatt og temperatur. Han har et stort nettverk, har lett for å komme i kontakt med folk og en ujålete form som vil kle den nye avisa for Oslo, sier ansvarlig redaktør Magne Storedal i en kommentar.

Les også: Amedia lanserer Oslo-avis: - Skal lage avisen byen mangler

Eirik Mosveen har både vært reporter, korrespondent i USA og nyhetsleder for politisk redaksjon i VG. I fjor vant han SKUP-prisen sammen med kolleger i VG for avsløringer om samhandlingsreformens konsekvenser i helsevesenet. 

- Avisa Oslo er det mest spennende journalistiske prosjektet i Norge akkurat nå. Det er nytt, friskt og rått. Selvsagt ville jeg være med på dette. En renskåren, direkte og engasjerende nyhetsavis for Oslo er akkurat det vi som lever og bor her trenger, tenkte jeg da jeg først hørte om nyskapningen. Og dette er en seriøs satsing fra Amedia. Alle som kjenner meg bare litt forstår hvilken tro jeg har på Avisa Oslo når jeg frivillig forlater mitt kjære VG, sier Mosveen.