Egmont Publishing utvider sin netthandelsportefølje med det svenske selskapet Royal Design Group, som står bak Royal Design og Rum21. Det danske mediekonsernet overtar alle aksjene fra risikokapitalselskapene Verdane og Eequity i det de i en pressemelding omtaler som en milliardinvestering.

Med oppkjøpet av Royal Design Group, som har en omsetning på nesten én milliard svenske kroner i 2020, vil Egmont Publishings netthandelsvirksomhet omsette for nesten syv milliarder svenske kroner.

- Vi har hatt våre øyne på Royal Design i mange år. Vi har hatt som ambisjon å utvide vår posisjon innen hjem og interiør-kategorien, et område der vi har stor erfaring med å hjelpe leverandører med å utvikle sterke merkevarer, samtidig som vi fokuserer på å utvikle gode kundeopplevelser gjennom inspirasjon og shopping. Vi ser frem mot å støtte Royal Designs videre utvikling og tilvekst gjennom et langsiktig og aktivt eierskap, sier administrerende direktør Cato Broberg i Egmont Publishing E-commerce i en pressemelding.

Royal Design Group har hovedkontor i Stockholm og 120 ansatte, og er også til stede i det norske markedet. Administrerende direktør er Magnus Pettersson.

Avtalen må godkjennes av de svenske og de norske konkurransetilsynene.