Åtte fredager i strekk har «Familiens ære» gått på NRK1 mellom klokken 20 og 21, og har med det inntatt den såkalte Gullrekka til NRK. Episodene har levert en Total Screen Rating på 793.000 seere, som er over gjennomsnittet for kanalen i denne sendetiden. Programmet er et nytt format utviklet av Nordisk Film TV og NRK.
 
For en drøy uke siden så 854.000 seere Patrick Thoresen dra pappa Petter over målstreken i finalen av «Familiens ære», foran nesen på familien Hjelmeset.
 
- Det er alltid ekstra spennende når man presenterer egenutviklede programmer, så derfor er det veldig hyggelig at seerne elsker disse herlige familiene som har åpnet både hjerte og hjem for oss, sier Marit Aspen, kreativ leder i Nordisk Film TV.
 
Konseptet går ut på at seks idrettsfamilier konkurrere mot hverandre i tøffe utfordringer, samtidig som seerne blir mer kjent med dem på hjemmebane. Aspen forteller at idéen til programmet ble født etter at hun så en reportasje om sønnene til Drillos som fulgte sine foreldres fotspor.
 
- Jeg ble nysgjerrig på om dette også var et fenomen i andre idretter, og etterhvert som vi begynte å undersøke dette nærmere oppdaget vi at det var over 50 slike familier med flere generasjoner idrettsutøvere på toppnivå, fortsetter Aspen.

Prosjektredaktør i NRK, Pia Basberg, mener det er både krevende og imponerende å skape en suksess med egenutviklet format.
 
- NRK er veldig glade for at Nordisk kom til oss med dette formatet. Det har vært en glede å jobbe med prosjektet med så dyktige folk både foran og bak kamera, sier hun.
 
Opptakene ble gjort midt i pandemien, men det at deltakerne var i familie gjorde at programmet kunne produseres uten alt for vanskelige begrensninger.