I september lanserte DN det nye aksjespillet «Fantasyfond», hvor man kan investere i aksjer uten risikoen for å tape egne sparepenger. Spillet trakk mer enn 21.000 deltakere i perioden 5.oktober til påmeldingen stengte 27.november. 

Vinner av den første Fantasyfond-runden ble industrimekaniker hos Kongshavn Industri, Morten Kristiansen (46), som stakk av gårde med en premie verdt 100.000 kroner. 

– Det er artig. Jeg er stolt over det. Jeg skulle egentlig vært aksjemegler, jeg, sier Kristiansen spøkefullt til avisen. 

Petter Winther, målgruppeleder Ung i avisa og prosjektleder for aksjespillet, forteller at interessen for aksjer aldri har vært så stor som nå, og mye lå derfor til rette for at et brukervennlig aksjespill som «Fantasyfond» kunne bli en suksess.
 
- Likevel var det få som hadde ventet at interessen for spillet skulle bli så stor, fortsetter han.
 
Målet var å få 10.000 deltakere i spillet.
 
- Det målet nådde vi før det var gått ti dager. Spillerne fortsatte å strømme til helt til vi stengte påmeldingen, sier Winther.
 
Forberedelsene til runde to er allerede i gang.
 
- Vi går i gang med runde to i mars. Da vil det også bli mulig å opprette venneligaer i spillet, slik at man kan utfordre venner, kolleger eller naboer til vennskapelig kniving, legger han til.
 
- Suksess blant de unge
Et av hovedmålene med aksjespillet har vært å engasjere yngre brukere, noe teamet bak «Fantasyfond» har jobbet hardt for å få til. Også her har resultatet oversteget forventningene: Hele 54 prosent av de som spiller er under 35 år. 
 
- «Fantasyfond» er en suksess blant de unge, og det er herlig å se hvor engasjerte de er. Tallene viser at over 15.000 av spillerne har gjort endringer i fondet sitt en eller flere ganger, sier Winther.
 
Han viser til en undersøkelse DN har gjennomført blant spillerne, og forteller at den gjennomsnittlige «Fantasyfond»-spilleren er innom og sjekker én gang om dagen.
 
- Men mange sier de er innom enda oftere, legger han til.

Ni av ti investerer i aksjer 
Nesten 90 prosent svarer at de investerer penger i virkeligheten.
 
- Det tilsier at dette er en attraktiv målgruppe, sier Winther.
 
Han nevner også at hele 23,6 prosent sier de har investert over en halv million kroner i aksjemarkedet i virkeligheten.
 
- Vi har sagt at «Fantasyfond» skal gjøre det lettere å komme i gang med aksjesparing. Da er det gledelig at over 70 prosent av de som ikke hadde investert fra før sier de er mer tilbøyelig til å begynne etter å ha spilt «Fantasyfond», avslutter Winther.

De 21.257 som spilte genererte også over 10 millioner sidevisninger i løpet av perioden spillet gikk, noe som er høyere enn den vanlige DN-leseren. Spillet har så langt gitt over 9.000 nye DN-brukere, og har dermed bidratt til en høst med digital vekst i DN.  Hege Kosberg, direktør for reklame og kommunikasjon, er svært fornøyd med at spillet har skapt stor interesse også blant annonsørene.
 
- Dette er en av flere digitale satsinger som har fått stor oppslutning i en yngre, engasjert og viktig målgruppe for DN, sier hun.