Navn: Vilde Bratland Erikstad

Alder:
24

Stilling:
Programleder i NRKs dokumentarserie «Innafor»

- Under innspillingen av Innfor sin influencer-episoden nevnte du flere ganger at det var vanskelig å stille influencerne kritiske spørsmål. I ettertid - tenker du at slapp de for billig unna?

- Jeg kan nok alltids bli litt hvassere, hvem vil vel ikke være like kjapp i kjeften som Fredrik Solvang? Så når noen reagerer på at jeg ikke er kritisk nok, tar jeg det til meg. Når det er sagt, synes jeg ikke at revolverintervju alltid funker, og mener det var riktig å møte influencer-bransjen med en litt åpnere tilnærming. Det gjorde at vi fikk stilt noen kritiske spørsmål uten å bli møtt med «ingen kommentar».

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Pinnekjøtt, pinnekjøtt, pinnekjøtt og brus. Og så klart rundstykkene fra ho tante Ann-Ingrid til frokost.

- Hva er ditt personlige høydepunkt fra medie- og kommunikasjonsåret 2020?

- Kari Jaquessons «rant» om korona, det var så fjernt at det ble komisk. Kan jeg forresten også si Instagram-kontoen «breinnvinpotedeskl4»?

- Hva var den beste og den verste tv-serien du brukte tid på i år?

- Jeg kickstarta korona-lockdownen med å se hele «Grey's Anatomy» på nytt fra sesong en til 16, og det har vært en sann glede. Dårligste må bli «The Good Place». 

- Hva er årets kommunikasjonstabbe?

- Nordlys sin sak om Wizz Air, hvor de snakker med SAS-flykaptein Per Gunnar Stensvaag. Nordlys skriver at Stensvaag kaller Wizz Air «hestkuker». Stensvaag mener han er feilsitert og presiserer at han kalte dem «hælvetes forbanna hæstkuka». Rett skal jo være rett.

- Hva er det første du vil gjøre når koronakrisen er over, som du ikke kan gjøre nå?

- Få og gi klemmer. Sånne gode kinn-mot-kinn-klemmer som varer en stund. 

- Ble du overrasket over mangfoldsdebatten som eksploderte i sommer?

- Nei, mangfoldsdebatter eksploderer jo med jevne mellomrom. Det som derimot ville vært overraskende, hadde vært hvis dette faktisk skapte stor varig endring. Jeg håper jeg blir overrasket.

- Sist gang ble det bompengeopprør og ulv, men hvilken sak tror du vil definere valgkampen neste høst?

- Øøøh, jeg går for arbeidsledighet og hvem som fortjener krisepakker. Og en aldri så liten krangel om varm skolemat, det slår aldri feil.

- NRK og serieskaperne har fått så hatten passer etter sin omgang med historien i «Atlantic Crossing», men var det innafor eller utafor å gjøre kronprinsesse Märtha til spesialagent i det hvite hus?

- Tja, skal vi se. Jeg har skumlest leserinnlegg fra begge sider, og begge har noen gode poeng. Ellers skal jeg nå kose meg med sesong 17 av «Grey's Anatomy». Derek Shepherd kommer tilbake. Vilt!

- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2020 kommer du til å huske best? 

- Det må bli dette, på toppen av Ryten i Lofoten, under siste opptak av «Innafor: Influenser». Det var helt utenomjordisk, og jeg vil ikke bo her i Oslo mer.

Vilde Bratland Erikstad mobilbilde.jpg