Aftenposten har varslet en opptrapping av sin Oslo-dekning for å møte konkurransen fra Amedia-satsingen Avisa Oslo, og nå er de første ansettelsene klare.

Harald Stolt-Nielsen er ansatt som nyhetsreporter med ansvar for å skrive om kriminalitetsutviklingen i hovedstaden. Han har tidligere jobbet i Aftenpostens innenriksredaksjon med krimjournalistikk, beredskap og justis, men har den siste tiden jobbet i NRKs distriktsredaksjon for Oslo og Viken.

- Harald har et stort kildenettverk, og han kan mye om hvordan kriminaliteten utvikler seg i hovedstaden. Vi har store forventninger til hvordan han kan være med å forme vår krimjournalistikk i Oslo, sier Tone Tveøy Strøm-Gundersen, nyhetsredaktør i Aftenposten.  

Aftenposten legger opptil 25 millioner kroner i potten for å styrke sin tilstedeværelse i hovedstaden.

Les mer: Aftenposten styrker Oslo-dekningen med opptil 25 millioner kroner

Samtidig er Martin Sorge Folkvord ansatt som gravejournalist. Han kommer fra VG og står blant annet bak avslørende journalistikk om overgrep i idretten og om fotballvold. 

- Martin har virkelig imponert oss, og vi gleder oss til å se hva han få til sammen med redaksjonen i Aftenposten, sier Strøm-Gundersen.

- Aftenpostens abonnenter vil merke at vi styrker oss ytterligere på den avslørende journalistikken, fortsetter hun.