Navn: Selda Ekiz 

Tittel: Programleder i NRK og skuespiller i «Norskish»

Alder
: 36 år
 
- Du skal være konferansier på den store årskonferansen til NHO i januar neste år. Hvordan blir det å stå på scenen i et folketomt Spektrum?
 
- Det blir ganske annerledes enn sist gang jeg stod på scenen der, da var det SHE sitt arrangement under kvinnedagen. MEN - jeg er mer vant til å være i store studioer med bare et kameracrew og få gjester, så jeg tror det skal gå helt fint! Det mest nervepirrende er at dette er en ganske gjev konferansierjobb, så jeg håper jeg lever opp til forventningene. Og at jeg ikke trynet, banner eller får helt jernteppe.
 
- Hva spiser og drikker du på julaften? 
 
- Spiser pinnekjøtt for foreldrene mine spiser ikke svin. Og så drikkes mye forskjellig. Fra rød Cola til rødvin.
 
- Hva er ditt personlige høydepunkt fra medie- og kommunikasjonsåret 2020?  
 
- 2020 var ganske spesielt for det startet med at livesendingene av «Alle mot 1» havnet midt opp i den første usikre tiden av da pandemien slo ut i Norge. Det endte opp med en helt spesiell 17. mai-sending med statsministeren som deltaker, og vi var alle veldig stolte over at vi fikk levere et så godt underholdningsprogram til landet når 17. mai ble så amputert. Ellers er jeg glad for at podcasten min «Smartere på 10 minutter» ble sluppet, og jeg har fått så mange fine tilbakemeldinger på at den. All kred til Andreas i Anti som jobbet hardt sammen med meg for å lage den for NRK. Men det største høydepunktet var å slippe drama-/humorserien Norsk-ish. Jeg debuterte som skuespiller og er så stolt av å være en del av serien. Jeg har fått så mange fine og gode tilbakemeldinger fra alle slags nordmenn - og da mener jeg fra Arne (65 år) til Samira (10 år), noe jeg ikke hadde trodd i utgangspunktet. 
 
- Hva var den beste og den verste tv-serien du brukte tid på i år? 
 
- Jeg ser på mye TV-serier, det er hobbyen min faktisk. Det høres ut som tull, men det er faktisk sant. Jeg er ekstremt opptatt av tv-serier. I tilfeldig rekkefølge er de beste «The Boys», «Norskish» (hehe, sorry not sorry), «Normal People» og «I May Destroy You». Å si hvilke som er de verste er vanskelig, for de dårligste seriene blir så fort glemt når jeg konsumerer så mye. Men en av de største skuffelsene var «Snowpiercer». Det er lenge siden jeg ikke orka å fullføre en serie, men denne var ekstremt lite fengende. Og jeg har høy crap-toleranse når det kommer til TV-serier...
 
- Hva er årets kommunikasjonstabbe? 
 
- Jeg syns vel at det virker som Hurtigruten kunne ha håndtert kommunikasjonen bedre i år, men til deres forsvar: Det er snakk om 2020 her...
 
- Hva er det første du vil gjøre når koronakrisen er over, som du ikke kan gjøre nå? 
 
- Gi foreldrene mine en klem. Og så alle andre. Jeg er i utgangspunktet ikke en klemmer, det måtte bare en liten pandemi til for å endre på det gitt. 

- Ble du overrasket over mangfoldsdebatten som eksploderte i sommer? 
 
- Nei, det var på tide. Og det er deilig at det er flere stemmer som sier hva som faktisk ikke er greit. Det er vanskelig å møte seg selv i døra, for man tror ikke at man er «the bad guy», men jeg tror alle - og da mener jeg alle - har godt av å se på atferden og holdningene sine, lage en «sitrap» og utvikle seg i takt med tida. 

- Sist gang ble det bompengeopprør og ulv, men hvilken sak tror du vil definere valgkampen neste høst? 
 
- Håper bare det blir noe som faktisk er viktig. Klima og forskjells-Norge. Men det er snakk om framtida her; det er helt lotto med andre ord.

- NRK og serieskaperne har fått så hatten passer etter sin omgang med historien i «Atlantic Crossing», men var det innafor eller utafor å gjøre kronprinsesse Märtha til spesialagent i det hvite hus? 
 
- Personlig lærer jeg ikke historie gjennom fiksjonsserier, og jeg har heller ikke hatt tida til å se mer enn til episode tre, så takk for spoilinga, hehe.

- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2020 kommer du til å huske best?
 
- #blackouttuesday

Selda Ekiz mobilbilde