De amerikanske TV-kanalene ABC, CBS og NBC kuttet alle sendingen fra Det hvite hus da president Donald Trump kom med nye anklager om valgfusk torsdag. 

CNN og Fox News valgte derimot å sende hele talen, som var hans første offentlige opptreden siden onsdag formiddag.

VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken sier til Kampanje at det aldri var aktuelt for VG å kutte i Trumps tale. 

- Vi sendte den i sin helhet. Dette er den sittende presidenten som kommer med en svært oppsiktsvekkende uttalelse i en høydramatisk situasjon for landet. Det mener vi er viktig at blir offentliggjort, sier hun.

Hun legger til at det er like viktig å sette talen i en kritisk kontekst.

- Vi løftet raskt fram de sterke reaksjonene talen fikk - også fra republikansk hold. Vår tilstedeværende kommentator i USA, Anders Giæver, radbrekket talen og Trump i sin kommentar, sier Håndlykken.

TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække sier at TV 2 heller aldri var i tvil om å sende talen. 

- Jeg mener det er viktig at våre seere får høre hvordan den amerikanske presidenten fremstår som at han undergraver demokratiske prosesser. Vi hadde våre eksperter og reportere som rett i etterkant forklarte og satt det Trump sa i sammenheng, sier hun til Kampanje. 

Les også: Kritisk til Twitters Trump-redigering: - Ikke veldig overbevisende

Roser CNN og Fox News
VG-redaktør Håndlykken sier at selv om amerikanske medier står i en vesentlig annen situasjon enn de norske, så mener hun beslutningen om ikke å vise talen var uklok.

- Her mener jeg blant annet CNN sin tilnærming var god, der de viste talen og i etterkant plukket den fra hverandre, gjennom faktasjekk og ved å journalistisk vise hva som var feil og udokumenterte påstander fra presidenten. Det bygger tillit til mediene, sier Håndlykken. 

- Det er selvsagt oppsiktsvekkende at de store amerikanske TV-nettverkene rett og slett kutter talen til den sittende presidenten midt i innspurten av stemmetellingen, sier Solbrække.

- Det er et statement. Det er også en konsekvens av flere amerikanske redaktørers beslutning om løpende faktasjekk av det Trump sier, legger Solbrække til. 

Samtidig mener TV 2-redaktøren at det står respekt av den prinsipielle avgjørelsen.

- Redaktører i USA tar dermed et ansvar overfor befolkningen i en kaotisk tid. Samtidig mener jeg det er både riktigere, og mer effektivt, å sende talen, slik både CNN og Fox News gjorde. Der spesielt CNN var raske med å kommentere og informere om hva som faktisk er sant, rett i etterkant av talen, sier Solbrække. 

Les også: Derfor rapporterer mediene forskjellige tall i USA-valget