Presidentvalget og TV 2s omfattende dekning av det har resultert i tidenes beste uke for TV 2 Nyhetskanalen, som dermed var landets tredje største kanal sist uke. 

- Dette har vært et av de viktigste presidentvalgene i vår tid, noe som har lagt føringer for hvordan vi forberedte sendingene fra USA og fra valgredaksjonen i Media City i Bergen. Målet har vært å levere en bred dekning med personlige historier, solide analyser og kunnskapsrike eksperter. Tallene tyder på at seerne har latt seg engasjere, sier sjefredaktør Olav. T. Sandnes.

TV 2 var også først med å utpeke Joe Biden som vinner av presidentvalget.

Les også: TV 2 slår amerikanske medier - utpeker Biden som vinner

Rekord på rekord
For med en andel på 7,5 prosent blant alle TV-seerne ble forrige uke den beste i TV 2 Nyhetskanalen sin historie. Også i den kommersielle målgruppen 20-49 år ble det rekord, med en andel på hele 10 prosent. Nyhetskanalen hadde forrige uke en daglig dekning på 842.000 seere, mens den daglige seertiden var på 59 minutter. Også dette er rekord sier TV 2.

- For TV 2 som allmennkringkaster har det vært spennende, men også til tider skremmende å rapportere fra USA de siste årene. Vi har sett en økt polarisering, angrep på den frie presse og ytringsfrihet og nå siste uke også angrep på tilliten til grunnleggende demokratiske prosesser. Alt dette i det som er et av verdens mektigste land, men også Norges nære allierte. Oppslutningen om presidentvalget var stort ganske enkelt fordi det er mange, også her i Norge som opplevde at mye stod på spill, sier Sandnes.

- Konkurrerer med et sterkt NRK
TV 2 Nyhetskanalen har styrket sin posisjon hvert år siden oppstarten for 13 år siden. Det ligger an til at Nyhetskanalen får sitt beste år noensinne.

- Denne økningen er ikke noe vi tar for gitt. Vi konkurrerer selvfølgelig med et sterkt NRK, som fortsatt nyter godt av at folk trekker mot statskanalen når det er snakk om store begivenheter. Til tross for dette ser vi at stadig flere velger vår journalistikk. Først gjennom starten av pandemien, så gjennom sommeren, og nå i USA-valget. Dette er resultatet av en formidabel innsats fra et kunnskapsrikt lag som virkelig brenner for det samfunnsoppdraget TV 2 har, sier Sandnes.