Lørdag hadde NRKs nye «elleville» underholdningsprogram, «Maskorama», premiere på NRK 1. Premieren trakk 828.000 seere, som ga en andel på 46,9 prosent.

I «Maskorama» konkurrerer åtte maskerte kjendiser om TV-seernes stemmer. Først når kjendisene sendes ut av konkurransen, får TV-publikummet vite hvem som skjuler seg bak masken. 

Hos VG trillet anmelderen terningkast tre for NRKs nye lørdagsunderholdning - og nå totalslakter også tidligere TV-produsent Geir Bie «Maskorama» i et innlegg på Facebook. 

Bie har tidligere vært med å produsere flere store norske TV-program, som «Skal vi danse», «Spellemannprisen» og «Gullruten». Saken ble først omtalt hos TV 2.

I Facebook-innlegget kaller Bie programmet for «noe skikkelig rør» og «et fryktelig teit musikk-konsept».

- Funker ikke
- Det er ikke noe galt med produktet. Det ser lekkert ut, det er pene ting, det er pene farger, det er pent lys - alt er på stell. Men det funker ikke dramaturgisk, sier Bie til TV 2. 

- Det kunne kanskje funket i et annet land, men jeg synes ikke det har noe på norsk TV å gjøre. Jeg synes det er et elendig konsept. Og det står jeg for, legger han til.

«The Masked Singer», som konseptet er inspirert av, er ifølge NRK en internasjonal suksess som er solgt til 50 land.

Prosjektredaktør i NRK, Jan Egil Ådland, sier til TV 2 at responsen har vært enorm, og at de fleste tilbakemeldingene har vært positive.

- Det er selvfølgelig veldig synd at vi ikke traff Geir Bie med dette konseptet. Folk har forskjellige meninger, og det må vi bare leve med, sier han.

- Mange så programmet
- Vi ønsker jo flest mulig seere, så det er kjempesynd at vi ikke traff Geir Bie denne gangen. Heldigvis er det mange andre som så på programmet, så det er vi glade for, sier Petter Testmann-Koch til Kampanje. 

Testmann-Koch er produsent i Freemantle, produsenten bak «Maskorama» - men han er best kjent for NRK-suksessen «Exit».

- Tror du mange kjenner seg igjen i kritikken fra Bie? 

- Det har jeg ingen formening om. Vi er opptatt av seere. Når vi lager TV, ønsker vi å trekke så mange seere som mulig, og det har vi klart, avslutter han. 

Les også: Avviser gjenopptakelse etter Mysteriet Marianne: - Bidrar ikke til politiets arbeid