«Truls à la Hellstrøm» er solgt til ITV Studios Sweden der programmet dukker opp på Dplay i desember. I Sverige er Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm byttet ut med Pernilla Wahlgren og toppkokken Thomas Sjögren. Navnet på det svenske programmet blir «Yes Chef!».

- Tenk at det finnes en svensk duo over grensen som skal få lov til å oppleve noe av det samme eventyret som vi har levd nå i fire sesonger, sier Truls Svendsen i en pressemelding fra Plan-B, som står bak formatet sammen med TV 2.

- Vi gleder oss til å se Wahlgren og Sjögren gripe an det svenske kjøkkenet og de svenske råvarene med entusiasme og nysgjerrighet, sier Eyvind Hellstrøm.

«Truls à la Hellstrøm» er akkurat nå inne i sin fjerde sesong på TV 2. Denne gangen har koronapandemien stengt grensene for den populære duoen, som i stedet har lagt ut på en matreise gjennom Norge.

Programmet fikk Gullruten for beste underholdningsprogram både i 2018 og 2019. 

- Vi er veldig stolte av «Truls à la Hellstrøm» og synes det er stas at nå også svenskene får sin egen variant. Programserien har vært en kjempesuksess for alle involverte, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Christina Eriksen Fagernes, daglig leder for TV og podkast i Plan-B.

- Det er jo alltid en ære at svenskene vil ha det samme som oss, så gjenstår det jo å se om de klarer å få den samme varmen og humoren ut av serien som det TV 2 og Plan-B har klart. «Truls à la Hellstrøm» har vært et eventyr for oss og et godt eksempel på at to mennesker med veldig ulik bakgrunn kan fungere utmerket i team. Det å lære av hverandre og le underveis, har vært en suksessoppskrift for oss. Vi håper denne oppskriften blir en suksess hos söta bror også! sier programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen.