Aftenposten har ansatt Peter Daatland som podkastprodusent for nye konsepter. Han kommer fra stillingen som redaksjonssjef i produksjonsselskapet Filt og har jobbet med lyd i ti år. 

- Vi er kjempeglade for å få et fagmenneske som Peter med på vårt lag. Peter har mye erfaring med å ta podkaster fra idé til publisering, og kjenner alle deler av lydproduksjon godt. Han vil tilføre kompetanse og perspektiver som uten tvil vil gjøre oss bedre, sier Aftenpostens podkastsjef Karoline Fossland

I tillegg styrker Aftenposten Forklart-laget med to nye episodeprodusenter. Ina Rønneberg Swann kommer fra samme jobb i NRKs Oppdatert. Ina Rønneberg Swannhar jobbet med podkast og radio for Aftenposten og NRK i flere år. 

De nye produsentene går inn i vikariater i Forklart.

- Både Ina og David har imponert oss med sin gode forståelse av hva god lyd er og hvordan den lages. Forklart-lytterne kan glede seg til enda bedre nyhetsfortellinger med disse to i redaksjonen, sier Fossland.