Sjakkserien «The Queen's Gambit» er blitt en av høstens mest populære serier. Miniserien ble sluppet på Netflix den 23. oktober og 62 millioner husstander har sett på «The Queen's Gambit» i løpet av de første 28 dagene etter den ble lansert, ifølge Netlfix. VG omtalte saken først. 

Seertallene gjør sjakkserien til Netflix mest populære manusskrevne miniserie så langt. 

Les også: Play Magnus selger sjakkrettigheter til Eurosport

Serien handler om åtte år gamle Beth Harmon som sendes på barnehjem etter at moren kjører seg i hjel. På barnehjemmet blir den unge jenta avhengig av beroligende medikamenter samtidig som hun oppdager sjakk og får øve seg mot barnehjemmets vaktmester, Mr. Shaibel. Anya Taylor-Joy spiller hovedrollen i serien som er basert på en bok fra 1983, også den kalt «The Queen's Gambit».

Aftenposten har gitt serien terningkast fem og kaller den «årets mest fengende fortelling». Deadline skriver at serien rangerte på Netflixs topp ti-liste i  92 land, og troner øverst på listen i 63 land, inkludert Storbritannia. 

Dramaseriens sukses har ført til at Google-søk etter sjakk er doblet, skriver Deadline videre.

Les også: TV3-profil går til Play Magnus – skal lage sjakk-TV «med verden som marked»