Bonnier Books kjøper 70 prosent av forlagskonsernet Strawberry Publishing. Konsernet skal fortsette å operere under merkenavnet Strawberry Publishing, opplyser Bonnier i en pressemelding.

Også Storytel skal ha vært med i kampen om å kjøpe Strawberry.

Ifølge VG skal det dreie seg om det dyreste forlagsoppkjøpet i nordisk historie. Etter det avisen erfarer skal det dreie seg om en salgssum på pluss minus 250 millioner kroner, basert på at selskapsverdien skal være på mellom 300 og 400 millioner kroner.

Stordalen og de tre andre gründerne Jonas Forsang, Magnus Rønningen og Jørn Lier Horst beholder en eierandel på 30 prosent. 

Stordalen sier at de trengte å styrke forlaget økonomisk og strukturelt.

 - Bokbransjen er midt i store omveltninger, og hvis vi skal fortsette å være raske og offensive og samtidig rigge oss digitalt, må vi styrke forlaget både økonomisk og strukturelt, sier Stordalen som mener Bonnier Books er en drømmepartner for Strawberry.

Administrerende direktør Håkan Rudels i Bonnier Books gleder seg til å ønske nye kollegaer og forfattere velkommen.

- Å kunne styrke vår posisjon i Norge er strategisk viktig for oss. At Strawberrys forfattere, ansatte og eiere har satt et så stort avtrykk på det norske bokmarkedet på så kort tid, er intet mindre enn imponerende, sier han.

Bonnier kjøpte tidligere i år Stordalens svenske og danske forlag.

Les ogå: Stordalen selger forlag i Sverige og Danmark til Bonnier

Bonnier Books står for Bonniers bokrelaterte aktiviteter som inkluderer forlag, bokhandlerkjeder og digitale abonnementstjenester for lyd og e-bøker. De omsetter for cirka syv milliarder svenske kroner årlig.