I dag går Kampanjes store «Media Busines»-konferanse på lufta og for første gang i heldigital form.

- Lite ante vi da vi begynte å planlegge årets «Media Business» tidlig på nyåret. Men at vi i disse krisetider klarer å omstille oss og lage en heldigital TV-sending står det voldsom respekt av fra hele teamet. Vi håper så mange mulig får med seg denne sendingen som kan by på et stjernespekket lag av gjester og mye godt innhold, sier Knut Kristian Hauger, ansvarlig redaktør i Kampanje og programleder for årets «Media Business»-sending.

Les også: Tut og mediekjør, finanspanel og covid-19-prognoser: - I år blir Media Business en TV-sending

Gjennom hele dagen i dag er det mulig å følge sendingen for seerne og på programmet står innslag med konsernsjef Steffen Kragh fra Egmont, den nye HBO Europe-sjefen, Christina Sulebakk og Vipps-sjef Rune Garborg som utfordrer hele den norske medieindustrien når det gjelder betalingsløsninger. 

- Jeg sender ut en utfordring til mediebransjen. Det er mye å gå på når det gjelder dette området. Dette er et område hvor mediene skulle vært den ledende aktøren, sier Garborg i Kampanjes «Media Business-sending.

- Det finnes unike muligheter
Blant temaene som diskuteres i løpet av den drøye to timer lange sendingen, kommer konsekvensene av koronakrisen og Amazon til å stå sentralt. PWC legger frem sine helt nye femårsprognoser for det det skandinaviske mediemarkedet og Boston Consulting Group legger frem sin helt ferske Amazon-analyse med tanke på nettgigantens Norden-lansering.

- Det finnes unike muligheter, men hvis du ikke presterer godt kan det fort gå gale veien, sier BCG-partner og daglig leder Øyvind Torp. 

Her kan du se hele programmet til årets Media Business.

Kampanje med eget finanspanel
Til å kommentere PWCs prognoser og den økonomiske utviklingen har Kampanje også satt sammen et finanspanel bestående av investeringsdirektør hos Schibsted-eier Blommenholm Industrier, Trond Berger, finansdirektør i Omnicom Media Group, Rune Kristiansen, og finansdirektør i Aller Media, Anette Nordskog – og finanspanelet var slettes ikke helt enige med revisjonsgiganten PWC.

- Beviset er jo hos de som virkelig sitter i det, det er riktig det, men vi står nå i november og er snart ferdig med 2020 så vi må se denne prognosen over flere år. Men 2020 slår veldig, veldig hardt i Skandinavia, svarer partner og rådgiver Eivind Nilsen i PWC.

- I starten ble folk livredde
For første gang går også mediepodkasten «Tut og Mediekjør» live med en spesialsending i anledning årets «Media Business»-konferanse. Podkastgjengen Svein Tore Bergestuen, Eva Sannum og Christian Marstrand snakker om medienes dekning av koronakrisen og har med seg en fersk analyse gjort i samarbeid med Retriever om medienes massive koronadekning.

- Mediene få finne balansen mellom å informere om det som faktisk skjer og alvorligheten i det, men ikke skremme folk. I starten ble folk livredde, sier Bergestuen i denne spesialpodkasten.

Det er niende året på rad Kampanje.com arrangerer «Media Business» og årets utgave er et rent digitalt event.

- Denne høsten har vi produsert flere digitale forelesninger, etterutdanningskurs og noe vi kaller Kampanje Masterclass med stort hell og «Media Business» er vår første heldigitale konferanse. Vi legger listen høyt og vil fortsette produksjonen neste år. Vi kan også slippe nyheten om at Kampanje i 2021 skal lage et digitalt akademi der målet er å tilby målgruppen vår og leserne våre de aller beste aktuelle og faglige møteplassene. Flere konsepter er allerede på plass. Kampanje har et mål om å møte et stadig økende kompetansebehov i bransjen med det aller beste produktet og på den måte være med og drive faget videre til glede for våre brukere. Som med journalistikken Kampanje produserer hver dag, skal vi også være en ener når det gjelder å produsere kurs, forelesninger og konferanser, sier Hauger.