Saken er oppdatert med nye kommentarer fra Gard Michalsen.

Gard Michalsen har sagt opp sin stilling som ansvarlig redaktør i E24 og Dine Penger. Det skriver Schibsted i en pressemelding. De ansatte skal ha blitt orientert i dag og Michalsen gir seg i stillingen med umiddelbar virkning.

- De siste årene har vært et eventyr. Takket være den fantastiske gjengen i E24 er vi på god vei til å ta den reelle nummer 1-posisjonen på økonomi og næringsliv. Det var denne utfordringen som fikk meg til å ta Norges mest spennende mediejobb, og det har det definitivt vært, sier Gard Michalsen i pressemeldingen.

Før han begynte i E24, etablerte han og ledet medienettstedet Medier24.

- Har fått tydelige tilbakemeldinger
For et drøyt år siden kunngjorde Schibsted en ny retning for E24 der avisen skal bli knutepunkt for all næringslivsjournalistikk fra mediehusene VG, Aftenposten, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad. De samme mediehusene blir også felles eiere av E24. Ida Barth Thomassen fikk jobben som administrerende direktør, mens Michalsen fortsatte som ansvarlig redaktør. 

- Det siste året har vi ansatt enda flere flinke folk, bygget en helt ny organisasjon og etablert et nytt samarbeid på tvers i Schibsted. Alt dette er på riktig vei, men så kraftig vekst skjer ikke uten utfordringer og voksesmerter internt. I høst har ledelsen fått noen tydelige tilbakemeldinger fra redaksjonen som vi må jobbe med, sier Michalsen.

- Denne jobben har vi såvidt begynt på, og jeg var i utgangspunktet innstilt på å fullføre den. Men jeg har innsett at vi står i en situasjon der oppgaven kan være enklere med andre enn meg ved roret. Noen ganger er det riktige valget å gi stafettpinnen videre. Nå kan det være det beste for E24, og derfor har jeg tatt valget om å si opp min stilling. 

Han legger til at det ikke har vært en enkel beslutning.

- Men jeg gjør det fordi det jeg vil aller mest er at E24 skal lykkes. Og gleder meg til å følge ferden videre fra utsiden. 

Redaksjonssjef Mina Liavik Karlsen i E24 sier til Kampanje at hun ikke ønsker å kommentere saken.

Michalsen: - Må ta ansvar
Når Kampanje ringer Gard Michalsen, vegrer han seg for å gå i detaljer på tilbakemeldingene fra redaksjonen.

- Hva dreier disse tilbakemeldingene til ledelsen seg om?

- Det er forskjellige tilbakemeldinger som jeg tror mange som jobber i bransjen kan kjenne på. Det kan handle om ledelse, strategi, kommunikasjon og veivalg. Dette er tilbakemeldinger som eies av de som har gitt dem, og jeg kan ikke gå nærmere inn på hva de dreier seg om her, sier han til Kampanje.

- Opplever du at du ikke har tillit blant de ansatte?

- Jeg forlater en redaksjon med utrolig mange gode kollegaer som jeg kommer til å savne. De har kommet med tydelige tilbakemeldinger til ledelsen, som jeg må ta ansvar for, og det gjør jeg nå.

- Du sier ledelsen, handler det om deg eller andre?

- Når man får kritikk, så er det kritikk som kan gå både mot enkeltpersoner og hele ledelsen. Til syvende og sist, så faller uansett all slik kritikk på øverste leder, som er meg

- Du skal være tilgjengelig for Schibsted fremover, hvordan blir den rollen?

- Akkurat nå svarer jeg på tusenvis av meldinger fra landets mange bransjejournalister. Det tar sikkert noen timer. Etter det vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. De som jeg kjenner meg vet at jeg kommer nok på noe. Det kan bli en jobb i Schibsted, utenfor Schibsted, noe etablert eller starte noe nytt.

- Er det aktuelt å vende tilbake til Medier24?

- Det tror jeg ikke er en god løsning for noen. Jeg skal aldri utelukke noe, men jeg tviler på det.

Klubbleder: - Takker Gard for innsatsen
Klubbleder Eirik Amb Nysveen skriver i en tekstmelding til Kampanje at han vil takke Gard Michalsen for innsatsen på vegne av klubben.

- Det har skjedd mye i denne avisen de siste årene. Vi har vokst betraktelig, og vi er stolte av den utviklingen E24 har hatt med Gard ved roret. Hans engasjement og entusiasme har vært viktig i den store satsingen vi nå er inne i, skriver Nysveen.

- Vi har blitt flere ansatte og satser tungt på journalistikken. En omstilling som denne er naturligvis krevende. Som Gard selv sier så følger det utfordringer med en så stor satsing.

Mister sjefredaktør:

- E24 er et stort og komplisert prosjekt med mange stakeholdere, det er ingen tvil om at det er krevende med mange problemstillinger, sier styreleder Christian Haneborg.

- Et stort og komplisert prosjekt
Christian Haneborg
, styreleder i E24, kommenterer avgangen slik i pressemeldingen:

- Jeg vet at det ikke har vært en lett beslutning. Med sin enorme arbeidskapasitet, positivitet og sin erfaring som gründer har Gard flyttet E24 betydelig i riktig retning. Under hans ledelse har ikke bare E24 opplevd betydelig trafikk og inntektsvekst, men er også vesentlig bedre posisjonert til videre vekst gjennom en sterkere redaksjon og et utvidet samarbeid med de øvrige avisene i Schibsted. Nå ønsker jeg Gard all mulig lykke til videre, sier han.

Overfor Kampanje vil ikke styrelederen utdype hva som ligger bak avgjørelsen til Gard Michalsen eller hva tilbakemeldingene fra redaksjonen dreier seg om.

- Det er best at Gard beskriver de tilbakemeldingene, dette er noe ledergruppen og han har mottatt i ulike former. Fra styret sin side har vi hatt tillit til han fra han tiltrådte og til han valgte å si opp. E24 er et stort og komplisert prosjekt med mange stakeholdere, det er ingen tvil om at det er krevende med mange problemstillinger. Men E24 har bevegd seg i riktig retning på alle parametere som vi har fulgt med på, sier Haneborg til Kampanje.

- Dette er ikke tilbakemeldinger du kjenner til?

- Vi har ikke behandlet noe i styret som skulle tilsi at han måtte gå.

Nyhetsredaktør Lars Håkon Grønning blir konstituert ansvarlig redaktør inntil en permanent erstatter er på plass.

- Jeg ønsker Lars Håkon all mulig lykke til, og det samme til styret i jakten på en permanent løsning. Nå skal jeg bruke litt tid til å finne ut hva jeg skal gjøre videre. Om det blir i Schibsted, utenfor, noe etablert eller helt nytt, gjenstår å se. Kjenner jeg meg selv rett finner jeg nok på noe. Men nå skal jeg først og fremst ta en ekstra lang juleferie, sier Gard Michalsen i meldingen.