Medienettverket har i dag delt ut prisene «Årets talent» og «Årets kvinnelige medieleder» under en direktesendt prisfest. Julie Lundgren (33) og Siv Juvik Tveitnes (46) stakk av med de gjeve prisene.

- Det er utrolig gøy og motiverende å vinne denne prisen, ikke minst fordi det er en anerkjennelse av hva vi har fått til, alle vi som jobber i nyhetsmediene i Schibsted, sier Tveitnes til Kampanje.

Også i 2019 var Tveitnes blant de tre nominerte til å få prisen. 

Les også: Schibsted-topp kan bli Årets kvinnelige medieleder - se hvem som er i finalen her

Hun sier det betyr noe helt spesielt å få prisen i et så krevende år som i år.

- Jeg må også innrømme at det betyr litt ekstra å få den i et år som 2020 har vært, hvor vi har fått en pandemi på toppen av de strukturelle utfordringene mediebransjen står i. At vi likevel leverer gode resultater skyldes en vanvittig innsats og lagarbeid fra mine kolleger. Mediehusene våre har levert fantastisk journalistikk, ikke minst i forbindelse med korona og valget i USA, sier hun.

I jurybegrunnelsen til Medienettverket, som står bak prisen, står det å lese at «underveis har Tveitnes selv ansatt flere kvinnelige direktører og toppledere under seg» og at «få har gjort like mye for kjønnsbalansen i norsk mediebransje på så kort tid.»

- Er dette noe du har jobbet bevisst med, og i så fall hvorfor? 

- Dette er jo juryens ord, og det var veldig hyggelig ord å få. Da «nye» Schibsted ble etablert for et par år siden, åpnet det muligheten for å tenke nytt rundt organisasjonen vår. Også i det da nyetablerte forretningsområdet News Media. Jeg er så heldig å ha mange dyktige mannlige og kvinnelige ledere i organisasjonen, sier hun.

Hun kaller det å sette sammen et lederteam for «en høyst bevisst handling.»

- Da jeg overtok ansvaret for nyhetsdivisjonen var det mange lederroller som var naturlig å videreføre, og så etablerte jeg noen nye roller hvor jeg rekrutterte nye ledere inn. Og i en slik prosess er det en helhetstenkning, både i forhold til erfaring, kompetanse, kjønn og for meg var også representasjon fra både Sverige og Norge viktig siden vi jobber på tvers landene. Det endte med en god kjønnsbalanse, men like viktig en sammensetning av ulike kompetanser og profiler som sammen utgjør et sterkt lederteam, sier hun.

Les også: Skogen Lund om mannsdominans: - Noe hele næringslivet sliter med

Schibsted-konsernet har lenge etterstrebet en bedre kjønnsbalanse både på konsernnivå og nedover i organisasjonen.

- Kjønnsbalanse er noe vi de siste årene har hatt høyt på agendaen og jobbet aktivt for å få til. Min opplevelse er at en god kjønnsbalanse i toppen også gir en direkte effekt i rekruttering av ledere i resten av organisasjonen.

- Hvordan ser kjønnsbalansen ut innad i Schibsted-selskapene i dag?

- Jevnt over har vi i dag en god balanse, også i merkevarene og funksjonene våre. Innenfor noen områder må vi faktisk være bevisste på å få på plass flere menn. Så blir det viktig fremover også å sikre mangfold på andre områder enn kjønn, sier årets kvinnelige medieleder.

Les også: Schibsted-eier legger press på Ryssdal – Vil ha flere kvinnelige ledere