Torsdag ga Discovery presse og reklamekjøpere et innblikk i vinteren og vårens programmer på TVNorge og Dplay. Jon Almaas ledet den heldigitale presentasjonen som var spilt inn på Trollvann i Grefsenåsen.

- 2020 har definitivt vært et annerledesår for oss i TV-bransjen, som for resten av Norge og verden. Vår rolle i pandemien er å sørge for en slags normalitet i hverdagen og fortsette å gi folk noe å glede seg til, noe å le av, noe å juble for, og noe å bli rørt av. Derfor er det gledelig å kunne si at vi har en bugnende og knallsterk underholdningsmeny klar også til våren. Det er bare å si tusen takk til alle våre profiler på skjermen og de fantastiske menneskene som utgjør det norske produksjonsmiljøet, sier Espen Skoland, operativ leder og ansvarlig redaktør i TVNorge og Discovery Norge.

Humordrama har blitt en suksessoppskrift for Discoverys strømmetjeneste Dplay og den fortsetter med serier som «Sigurd fåkke pult», «Hvite gutter», «Basic Bitch» og nykommeren «Nach».

Sistnevnte beskrives som en dramaserie med humor og finner utelukkende sted på ulike nachspiel.

- Nachspielet er et tidspunkt det både kan oppstå euforiske øyeblikk og desperate øyeblik, da får man se en side ved mennesker som man kanskje ikke ser klokken tre på ettermiddagen, sier skuespiller Sarah Francesca Brænne.

Discovery byr også på Dplay-serien «Fjols til fjells», som er en videreføring av årets kinofilm. I tillegg blir det gjensyn med humorserier som «Neste sommer».

- Vi har 12 humortitler, og det er ny rekord, sier programdirektør Magnus Vatn i Discovery.

Les mer: TVNorge og NRK får «blendahvit»-kritikk: - Jobber hardere enn noen gang

Mer festreality
Realitymenyen består blant annet av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» og «Ex on the Beach - Afterski», der intrigene flyttes fra sol og strand til det norske høyfjellet.

- Denne gang sender vi like greit den festglade gjengen og hele lasset med ekser til vinterfjellet i Norge og kaller det «Ex on the Beach - Afterski». Det kan bli minst like hett i saunaen som på beachen i Brasil. I tillegg sper vi på med mer «Ex and the City» og premieren på «Pierre og Daniel», som følger livene til de to brødrene og strandrealitykongene Pierre og Daniel Louis. Festreality-fansen har mye godt i vente i 2021, sier Magnus Vatn.

Les mer: Flytter Ex on the Beach til fjellet: - Skal ikke gjøre noe dumt

Premiere på Baneheia-dokumentar
Det blir også alvor på Discovery når de har premiere på den nye dokumentarserien «Baneheia - kampen om sannheten».

- Drapene i Baneheia rystet hele Norge, og da dommene mot Andersen og Kristiansen falt, opplevde naturlig nok de fleste at saken var lukket og ferdigbehandlet. De senere årene har flere aktører sådd tvil rundt dommene. Påtalemyndighetene har på sin side fremstått sikre i sin sak. Vi vil prøve å forstå hvorfor, og håper samtidig å vise hvordan denne saken er blitt så polariserende, sier ansvarlig redaktør i Discovery Norge, Espen Skoland

Det er produksjonsselskapet Monster som lager serien, og produsent Kelly Lillesund sier de er opptatt av å gi en balansert fremstilling av saken.  

– Serien vil ta for seg saken slik den utspilte seg for tjue år siden, gjennom utstrakt bruk av arkivmateriale og intervjuer med tidsvitner. Men det er også et poeng å gå både etterforskningen, rettsprosessene og mediene etter i sømmene. Sett med 2020-øyne er det interessant å se på hvordan medienes formidling har spilt inn i saken. Vi er interessert i rettssikkerhetsperspektivet, og å se om det går an å lære noe av håndteringen av denne saken, sier Lillesund. 

Discovery går enda lengre tilbake i tid for å fortelle historien om «Martin Pedersen – Norges største bankraner». I perioden fra 1974 til 1980 begikk Martin Pedersen 19 væpnede ran mot banker og postkontorer på Østlandet. 

- Martin Pedersen ranet Norges Bank for like mye penger som det siste Nokas-ranet. Nå, 40 år senere, har han gått fra å være Norges mest notoriske bankraner, til å utdanne seg innen jus og til å drive en populær kafé i Sør-Norge, hvor han slår av en hyggelig prat med alle som kommer innom. Jeg spør meg hvordan denne overgangen i det hele tatt er mulig. Møtet mellom Pedersen og både politimenn og ransofre er en veldig interessant del av denne krim-dokumentaren, sier Magnus Vatn.