Klynge er et uavhengig produksjonsselskap som eies av Rebecca Medbøe og Esben Selvig, filminvestor Henrik Bergesen og Kaare Daniel Steen. 

De står bak Dplay-serien «Sigurd fåkke pult», som er aktuell med andre sesong.

Nå kjøper de Rubicon Radio av Banijay Group, og får med seg prisvinnende produksjoner for NRK og Bauer Media på kjøpet.

- Vi har trua på lyd og har det siste året lett etter de rette menneskene å satse sammen med. Å lage radio og podcaster i verdensklasse krever høy kompetanse på dekk og gjennom oppkjøpet får vi en fantastisk gjeng erfarne produsenter med journalistisk tyngde med på laget, sier daglig leder i Klynge, Kaare Daniel Steen.

Rubicon Radio har produsert podkaster og radioprogrammer som «Siri og de gode hjelperne», «Berrum og Beyer», «Uløst» og «Rekommandert med Kristopher Schau».

Dermed blir også de erfarne produsentene Henriette Aurtande, Ingrid Torjesen, Hanne Mjelstad og Sophie de Rohan Birkeland en del av Klynge.

- Vi er veldig glade for å lande hos gjengen på Klynge, og gleder oss til å videreføre og utvikle det Rubicon Radio har bygget opp de siste fem årene. Selv om vi primært holder på med lyd og Klynge bilde, er jeg spent på hva vi kan få til også på tvers av plattformer. Når noen av landets dyktigste radioprodusenter slår seg sammen med folka bak blant annet «Sigurd Fåkke pult», kan det ikke bli annet enn bra. Vi er alle historiefortellere, og nå skal vi lage historie sammen, sier radioprodusent Henriette Aurtande.

- I Klynge forsøker vi å tiltrekke oss dyktige historiefortellere som brenner for innholdet de skaper. Vi har allerede etablert oss innen TV-produksjon og med Rubicon Radios satsing på radio og podcast får vi flere bein å stå på - og historiefortellerne flere flater å fortelle på. Vi satser på videre på det markedet etterspør; nyskapende innhold av høy kvalitet, sier kreativ leder i Klynge, Esben Selvig.

Les også: Produksjonsbyrået Moonbow blir Klynge